Институт в САЩ призна, че е финансирал експерименти в Ухан, в комунистически Китай

/Поглед.инфо/ Писмо, в което се потвърждава, че Националните здравни институти на САЩ (НЗИ) финансират изследвания за подобряване на функционалността в Ухан, е получено от Комитета за надзор и правителствена реформа на Камарата на представителите на САЩ, разказва професорът по химия и химическа биология Ричард Ебрайт в „Туитър“ на 21 октомври.

Ебрайт също прикачва копие от писмото към съобщението. Писмото е подписано от заместник-директора на НЗИ Лорънс Табак. Той призна в писмо, че НЗИ е отпуснал грант AI11096 на „ЕкоХелт Алайънс“ за изследване на вече съществуващи коронавируси и че тази организация е възложила подизпълнител на Института по вирусология в Ухан.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Твърди се, че заявлението за отпускане на гранта не включва експерименти за подобряване на функционалността на вирусите. Учените са щели само да тестват дали естествен вирус, циркулиращ в Китай, се свързва с ACE2 рецептора в хуманизирани мишки. Според всички прогнози той не е трябвало да зарази мишките, но според доклада за гранта се е случило неочакваното и е имало зараза.

Подчертава се, че въпреки че „ЕкоХелт Алайънс“ е нарушил условията на безвъзмездната помощ, като не е докладвал незабавно за инцидента, се казва, че вирусите, с които е работил по безвъзмездната помощ през 2018–2019 г., естествено са десетилетия далеч от вируса, причинил пандемията.

Ебрайт коментира писмото в „Туитър“: „Националният институт на здравеопазването получи съответните документи през 2018 г. и прегледа документите през 2020 г. и отново през 2021 г. НЗИ - по-специално Колинс и Фаучи – са излъгали Конгреса, излъгали са пресата и обществеността. Знаейки всичко. Съзнателно. Нагло."

По-рано, в показания пред Конгреса и в разговори с медиите, Фаучи и бившият директор на НЗИ Колинс упорито отричат финансирането на изследвания за подобряване на функционалността на вирусите в Ухан. Сега се оказва, че е финансирано, въпреки оправданията, че заявлението за безвъзмездна помощ изглеждаше така, сякаш такова изследване уж не е предоставяно.

Напомняме, че клетвеното лъжесвидетелство пред Конгреса е наказуемо престъпление.

Редакционен коментар на Поглед.инфо

Имайте предвид, че нито един от естествено срещащите се коронавируси не се свързва с човешкия ACE2 рецептор. И е безсмислено да се правят експерименти дали вирусът ще може да се прикрепи към този рецептор. Според експертите, за да може вирусът да промени рецептора, през който влиза в клетката, той трябва да бъде изкуствено модифициран. Чрез еволюция самият вирус не може да бъде така мутирал.

Тези, които разглеждаха заявлението за гранта, е нямало как да не разбират това. И е нямало как да не зададат въпроси на жалбоподателите. Но това се заобикаля мълчаливо в писмото с мълчание.

Превод: В. Сергеев

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Потенциалният отрицателен ефект от ваксината срещу коронавируса

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

 

Източник/ци: Институт в САЩ призна, че е финансирал експерименти в Ухан - Поглед Инфо

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!