С каква храна Шваб и неговият Световен икономически форум се готвят да нахранят човечеството?

/Поглед.инфо/ Световният икономически форум (WEF) приключи последната си конференция в Давос с мрачно предупреждение за опасностите от „ зависимостта от месни протеини в ежедневната диета “ и призив да се ядат червеи, мухи и т.н. заедно с „устойчиви“ ГМО сурогати - с намаляване на консумацията на месо.

„Алтернативата“ на месото, освен червеи и насекоми, архитектите на „голямото нулиране“ включват водорасли, леща, кактуси, спанак, фонио (росичка), гъби, бамя (белмош), моринга, зърна, семена от авокадо и други „ климатично здравословни храни “, както и „ безмесни източници на протеини, които ще спасят планетата от унищожение “.

Защитниците на WEF твърдят , че хранителната система представлява една трета от общите глобални емисии на CO2, така че не остава време за промяна на стандартите за лично хранене. Само спешен преход към "растителна" диета от кактуси и червеи "може да предотврати загубата на хиляди видове диви животни ."

Като част от проект на WEF в Холандия, 100 училища вече са включили насекоми и червеи в своите менюта. В Австралия учениците в повече от 1000 училища вече се хранят с бръмбари и се учат да смятат това за „новото нормално“. Медиите твърдят, че децата консумират чипсове и снаксове от "ново поколение", приготвени с "екологичен" протеин от насекоми, произведен от Circle Harvest.

New York Post наскоро сподели статия за хамбургери с червеи, твърдейки, че тяхната консумация може да доведе до решение на проблема с глада по света. Статията цитира някои южнокорейски учени, които са сготвили брашнени червеи/ларви на бръмбари със захар, за да създадат „месо“. И се опита да увери читателите, че алтернативата „има автентичен вкус“, а насекомите са „хранителен и здравословен източник на храна с много мастни киселини, витамини, минерали, фибри и висококачествен протеин, подобен на месото“.

Безпристрастни учени и лекари предупреждават: насекомите не са безопасни за консумация от човека. (Само птиците могат да усвояват насекоми относително безопасно.) Насекомите съдържат хитин (твърдата им външна обвивка се състои от това вещество), който не се обработва от човешкия стомашно-чревен тракт. Освен това има полизахарид, който ускорява развитието на рак, както и на паразити и гъбички при хората. Освен това насекомите съдържат метаморфни стероиди, особено екдистерон.

Що се отнася до изкуственото месо, проучванията показват, че то е токсично. Интоксикация се проявява дори при плъхове, които са били хранени със соево месо от Impossible Burger – т.нар. бургер на растителна основа, чиято ключова съставка е протеин, наречен соев легхемоглобин (SLH), получен от генетично модифицирани (ГМО) дрожди. Въпреки това, такива продукти продължават да запълват пазара активно, включително в ресторанти и супермаркети в Съединените щати.

Трябва да се отбележи, че храната от насекоми е често срещана в националните кухни на бедните страни в Африка (Ботсвана, Уганда, Камерун, Демократична република Конго, Гана), Азия (Камбоджа) и Северна Америка (Мексико). В същото време хранително-вкусовата промишленост на Запад предлага не просто да ги ядете, но и да ги отглеждате в индустриален мащаб върху различни хранителни среди, включително органични отпадъци.

Зад целия този червеев интерес стои сериозна сметка за големи печалби. Според предварителните оценки на експертите, които се въртят около WEF, отглеждането на едър рогат добитък и производството на месо губят многократно пред „протеина от насекомите“ по икономическа ефективност.

Пример: за производството на 1 кг такъв „продукт“ се изисква средно 500 пъти по-малко вода, 12 пъти по-малко фураж и 10 пъти по-малко земя, отколкото при производството на 1 кг телешки протеин. Мигриращият скакалец, брашнен бръмбар, пустинен скакалец, домашен щурец са признати за най-подходящи за отглеждане.

Някои компании, включително руски, проявяват интерес към ларвите на южноамериканската черна лъвска муха, които при култивиране върху органичен субстрат нарастват 500 пъти на тегло за една седмица. Смята се, че протеините и мазнините получени по време на преобразуването на органични отпадъци с помощта на "черния лъв", могат да се използват както в храната, така и във фармакологията и козметиката.

А протеиново-липидният концентрат от ларвите на тази муха се предполага, че има висока хранителна стойност и балансиран състав. Днес в Русия се използва в агропромишлените комплекси само като фуражна добавка за птици, риба и свине...

В изсушен вид такива насекоми в Европа, САЩ и Австралия вече се използват цели или преработени в брашно, което може да замени, наред с другото, соевото брашно в каймата и колбасите. Използва се и за приготвяне на хляб и сладкиши. Например във Финландия натрошеният хляб от насекоми съдържа 70 изсушени и смлени щурци на хляб. Местните промоутъри уверяват в своите видеоклипове: „ Щурците правят хляба добър източник на протеини. Пекарната се надява да го разпространява [хляб от насекоми] в цяла Финландия. Всички бихме могли да ядем много повече насекоми в бъдеще. Ако заменим половината от животинските продукти, които ядем, с насекоми или изкуствено месо от лаборатория, ще освободим площ 70 пъти по-голяма от Обединеното кралство и също така значително ще намалим емисиите в природата .

Редица структури вече няколко години активно пропагандират замяната на обикновената храна с мухи и други сурогати . Ето най-типичните примери. Израелската компания Hargol FoodTech е световен лидер в отглеждането на скакалци. Освобождава протеинов прах от скакалци и изсушени насекоми. Продуктите са търсени в Европа и САЩ като съставка за протеинови шейкове, барове и паста. Друга компания от Израел, Flying SpArk, произвежда масло и протеин на прах от насекоми от 2015 г. Разработката използва (практически без отпадъци) ларви на плодова муха.

Холандската компания Protifarm произвежда линия от хранителни съставки от ядливи насекоми от 2008 г. Сега се развива производството на "тофу" от бръмбари с високо съдържание на протеини. Друга холандска компания Protix развъжда насекоми за животновъдни ферми и рибни ферми. Protix притежава най-голямата в света фабрика за протеини с площ от 14 хиляди квадратни метра, открита през лятото на 2019 г.

Финландският стартъп Entis произвежда закуски, сладкиши и смутита от насекоми и растителен (сурогатен) протеин. Френската компания Ynsect пуска най-голямата в света автоматизирана ферма за насекоми през 2022 г. Швейцарската компания Essento работи върху технологии за производство на продукти от сушени щурци от 2018 г. Продуктовата линия на компанията днес включва блокчета, закуски от насекоми с различни вкусове и брашно от щурци. Британската компания AgriProtein е специализирана в производството на масло, протеин на прах и торове.

Испанската компания MealFood Europe отглежда ларви на брашнен бръмбар върху отпадъци от обработка на зърнени култури и произвежда протеини и мазнини от тях за производството на първокласни фуражи, хитозан (компонент на хитина на насекоми, ракообразни и някои гъби) за селскостопански технологии, пречистване на отпадъчни води, фармацевтичната индустрия и органичните торове. В момента компанията вече е пуснала промишлено производство и това, което наскоро беше използвано за пречистване на отпадъчни води, скоро може да бъде използвано в "новото нормално" и за хранене на хората.

Малко встрани от горните са компаниите, които също насърчават „голямото нулиране“ по Шваб и замяната на нормалните храни като месо и мляко, но не с червеи и насекоми, а със синтетични и други сурогати. Perfect Day (САЩ) произвежда протеини от краве мляко, които сега се използват широко в продукти като сладолед, крема сирене, шоколад и протеинови прахове. Друга американска компания, New Culture, комерсиализира моцарела на базата на синтетично мляко.

Израелската фирма Remilk откри гигантска фабрика в Дания за производство на синтетично сирене, кисело мляко и сладолед. Израелската компания Redefine Meat създаде 3D принтер за отпечатване на месо в огромен мащаб - до 15 тона на ден. Принтерът ви позволява да правите пържоли с различна твърдост и с различен процент "мазнина". Основните съставки за отпечатване на такова „месо“ са нахут, грах, цвекло, хранителна мая, кокосово мляко и соя.

В Европа открито се печатат книги за това кое човешко месо е по-вкусно и как да го приготвите правилно.

„ Следващата хранителна граница [след налагането на изкуственото месо] е лабораторно отгледаното мляко “, уверява на страниците на британския The Guardian д-р Диана Богуева от Института за политика за устойчиво развитие към университета Къртин (Австралия) . В сравнение с млечните продукти, синтетичното мляко вероятно ще „ има по-малък въглероден отпечатък “ и ще причини по-малко замърсяване и „ще елиминира проблемите с хуманното отношение към животните “, заявява тя.

Повечето компании за синтетични млечни продукти се фокусират върху производството на млечни протеини, използвайки процес, известен като прецизна ферментация. Това включва генетично програмиране на дрожди или други микроорганизми, използващи синтетична ДНК за производство на специфичен протеин.

По мнението на The Guardian, ще мине известно време, преди този вид „мляко“ без краве мляко да се появи в супермаркетите; стартиращи компании като All G Foods и дъщерното дружество на CSIRO Eden Brew се стремят да пуснат продукти на пазара през следващите две години.

Архитектите на Голямото нулиране вече споделят мислите си за това „ как ще изглеждат нашите диети до 2030 г. “ Оказва се, че до тази година човечеството ще яде с 40% по-малко, за да „ достигне нетно нулеви въглеродни емисии“. Това е „добро и за талията ни и за нашата планета “. Две трети от протеиновите нужди на човешкото тяло ще дойдат от домашни насекоми като хлебарки, мухи и червеи. Останалата трета от протеина ще дойде от соеви протеини, лабораторно отгледано месо и преработени ГМО храни.

По мнението на Шваб и неговите поддръжници, човекът на новото трансхуманистично бъдеще ще бъде проектиран/настроен на биологично ниво с помощта на подходяща храна и генно инженерство и свързан с глобалната информационна мрежа чрез вградени интерфейси. Това е програмата на привържениците на трансхуманизма и „новото нормално“.

Превод: ЕС

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

 

Източник/ци: С каква храна Шваб и неговият Световен икономически форум се готвят да нахранят човечеството? - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!