Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Атанас Атанасов отговаря на шефа на Думата: Убеден съм, че Русия ще изгуби войната

НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море, около Варна

WP: Плановете на САЩ за Украйна - действия срещу Черноморския флот, удари с ракети на голямо разстояние, диверсии

Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия

Руският посланик в Лондон: Вместо да се готви за война с нас, Великобритания да си припомни, че никой никога не е успявал да надделее над нас

Атанас Атанасов е изпратил отговор до председателя на Държавната Дума Вячеслав Володин на декларацията на руските депутати отпреди няколко дни в защита на Альоша в Пловдив. Тя е по повод инициативата на съветниците от ДСБ в града да бъде демонтиран паметникът на Бунарджика. Голяма част от декларацията бе посветена на "вражеската партия" ДСБ, която въвлича България в "авантюрите на НАТО".

Днес Атанасов изразява своята увереност, че Русия ще изгуби войната:

Г-н председател,

Обръщам се към Вас във връзка с разпространеното от посланик Елеонора Митрофанова изявление на Държавната Дума на Руската федерация относно иницативата на общинските съветници от ПП „Демократи за силна България" в Пловдив за демонтиране на паметника на съветската армия „Альоша".

Първо, намирам изразената позиция за недопустима. Съдбата на паметниците, наследство от престъпния комунистически режим у нас, може да бъде решавана единствено от българската държава. В частност – решението за „Альоша" ще бъде взето от местната власт и гражданското общество в Пловдив. Руската Федерация не е и няма как да бъде страна в този дебат.

Второ, доколкото приетата декларация представлява еманация на руските пропагандни внушения, част от хибридната агресия, която страната Ви води срещу България след 2014 г., съм длъжен да подчертая следното – за нас премахването на паметниците на окупационната Червена армия е ценностна борба за истината.

Истината е, че на 5 септември 1944 г. СССР обявява война на България. Установеният насилствено след 9-ти септември престъпен комунистически режим започва зверска саморазправа със своите политически опоненти, представители на интелигенцията, на църквата, на местната власт. Жертвите му само в първите няколко дни са хиляди. Огромна част от тях – активни борци срещу включването на България на страната на Оста във Втората световна война, включително български държавници, обявили война на нацистка Германия седмица преди да бъдат свалени насилствено от власт, в нарушение на действащата Търновска Конституция.

Истината е, че последвалите десетилетия записват най-черните страници в нашата история – десетилетия на политически мотивирани репресии, убийства, екзекуции, изтезания, създаване на концентрационни лагери, робски труд, подлагане на глад и други форми на масов физически тормоз, насилствени изселвания, преследване на етническа и религиозна основа, насилствена промяна на имената, насилие над свободата на съвестта, мисълта и изразяването.

През 2000 г. е приет Закон за обяваване на комунистическия режим в България за престъпен, с който Народното събрание на Република България дава своята историческата оценка на човеконенавистния характер на този режим, отдава почит на жертвите му и се обявява срещу всякакви опити за неговата реабилитация. Въпреки това, на различни места в България все още стоят различни останки от това тъмно за нас минало – под формата на паметници, символи, предмети и т.н.

Истината е, че от момента на поставянето им до днес тези останки в действителност имат силно символично значение. То няма нищо общо обаче, с „братската дружба" между нашите народи. В същността си те служат на две основни цели – първите пропагандни и вторите, дори по-страшни, отправящи явното внушение – „Вашата страна се намира под властта и милостта на руския шпагин".

Трето, отвъд използваните квалификации, които смятам да подмина, оценката, дадена от Държавната Дума за ролята на политическата партия, която имам честта да председателствам, в българския политически живот е вярна. ПП „Демократи за силна България" е наследник на българските държавници, които откъснаха страната ни от постсъветската сфера на влияние и направиха възможно членството й в НАТО и ЕС. ПП „Демократи за силна България" е формацията: която първа определи новоимперската руска доктрина, след 2008 г., като най-голям риск за националната сигурност на България; която се бори с години срещу реализацията на всички руски енергийни проекти на нашата територия; която осъди незаконната анексия на Крим и агресивната война срещу Украйна; която гарантира достойното място на България в отпора на цивилизования свят срещу кървавата война, която продължавате да водите. В лично качество следва да посоча, че едно от нещата, с които се гордея в своя професионален живот, е изгонването на тримата руски дипломати още в далечната 2001 г. по обвинения в шпионаж и опит за възпрепятства влизането на България в НАТО.

Уверявам Ви, че позициите ни ще останат непроменени. България е член на НАТО и ЕС и в тези рамки реализира своите национални интереси. Всеки опит за оспорване или ревизия на цивилизационния избор на страната ни, ще срещне нашия категоричен отговор.

Използвам повода да отправя поредния призив за връщане на незаконно отнетите след 9 септември 1944 г., като „трофейни", български архиви. Става дума за документи на МВР, Министерството на войната, Министерството на външните работи, Царската канцелария, както и лични архиви на български политици. Това са български документи, част от нашата история и тяхното място е в България.

Накрая, изразявам дълбоката си убеденост, че Руската Федерация ще изгуби войната, която започна и мирът в Европа ще бъде възстановен.

Атанас Атанасов

Председател на ПП ДСБ

Съпредседател на ПГ на ПП-ДБ

Източник: "24 часа"

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Атанас Атанасов отговаря на шефа на Думата: Убеден съм, че Русия ще изгуби войната | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!