Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руският посланик в Лондон: Вместо да се готви за война с нас, Великобритания да си припомни, че никой никога не е успявал да надделее над нас

Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия

Британските власти трябва да се съсредоточат върху изоставяне на курса на конфронтация с Русия, вместо да обсъждат възможността за военен конфликт между страните. Това заяви руският посланик в Лондон Андрей Келин след участието си в церемонията по отбелязването на 80-годишнината от вдигането на обсадата на Ленинград.

"Днес, в напрегнатата политическа обстановка, изведнъж чуваме призиви за подготка за война с Русия в неясното бъдеще. Ние чухме това и го взехме под внимание. Не виждаме никаква причина за такова говорене. В тази връзка е много важно младите политици да познават, да учат и да помнят уроците на историята. Никой никога не е успявал да надделее над нас. Това е много важно. Фактът, че именно Съветският съюз имаше решаващ принос за победата ни над нацистка Германия, заедно със съюзниците, е добре запазен в паметта на много британци", каза той.

"Нашият президент, когато прие акредитивните писма на новия британски посланик в Москва Найджъл Кейси, заяви, че сътрудничеството през тези трудни години е послужило като основа за създаването на нови световни отношения. В тази връзка бих искал да кажа, че сега е необходимо да се мисли не за евентуална война с Русия, а за това как да се излезе от тази спирала на конфронтация и как да се създаде обновена система на международни отношения, основана на равенство, взаимно уважение и отчитане на интересите в областта на сигурността", подчерта Келин.

Руският посланик заяви, че призивите на британското военно командване са били насочени към получаване на допълнително финансиране за отбранителния сектор на кралството. "Неподготвени млади политици, които не са помирисвали пушек и дори не помнят какво беше Студената война, правят дръзки изявления, че е необходимо да се укрепи армията и да се подготвим за някаква война - или през 2044 г., или след две години, мненията тук се различават. Всичко това се прави с една проста цел: да се опитат за пореден път да разбуни обществото и да се изстискат от него някакви пари за армията и изграждане на въоръжените сили. Вероятно това е един от последните опити да се мобилизират общите настроения в полза на милитаризацията", посочва той.

На 24 януари Патрик Сандърс, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Обединеното кралство, по време на изказване на изложение за бронирани превозни средства в Лондон, заяви, че е необходимо "да се обучи и оборудва цивилната армия", за да бъде готова за потенциална въоръжена конфронтация и мобилизация. Генералът, цитиран от The Daily Telegraph, се противопоставя на всеобщата военна повинност, но призовава жителите на кралството да се подготвят морално за евентуален конфликт с Русия. 

Източник: ТАСС

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руският посланик в Лондон: Вместо да се готви за война с нас, Великобритания да си припомни, че никой никога не е успявал да надделее над нас | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!