Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море, около Варна

Йордан Халачев

НАТО подготвя широкомащабен военен конфликт в Черно море, около Варна.

Мария Габриел заговори за коалиция от местни И МЕЖДУНАРОДНИ ПАРТНЬОРИ

WP: Плановете на САЩ за Украйна - действия срещу Черноморския флот, удари с ракети на голямо разстояние, диверсии

Атанас Атанасов отговаря на шефа на Думата: Убеден съм, че Русия ще изгуби войната

Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия

На сборището на Клаус Шваб в Давос, се появи доклад за създадаване на „морска оперативна група на НАТО в Черно море“, под прикритието на уж хуманитарни цели.

Да се надяваме, че Ердоган ще защити интересите на Турция, а покрай тях и на България и няма да допусне Пентагона и НАТО да нарушат Конвенцията от Монтрьо.

Американците, разбира се ще гледат отстрани, а пешкира ще оперем ние и някои други европейски глупаци.

На Световния икономически форум в Давос, се появи доклад с предложение към „неутрални страни“ да създадат „морска оперативна група за ескортиране на търговски кораби в Черно море“, под прикритието на уж хуманитарни цели. Според редица анализатори, НАТО иска да създаде собствена военноморска база в района на Черно море за тази цел. За доставка на оръжия на Украйна е необходим неутрален флот в Черно море.Самата Турция не присъства на сборището в Давос.

Сергей Лавров се надява, че САЩ няма да успеят да принудят турските власти да променят правилата за влизане на военни кораби в Черно море. Той уточни, че вероятно Пентагонът ще се опита да преговаря с Турция по въпроса за влизането на военни кораби на нечерноморски държави в Черно море в условията на военни действия.

Член-кореспондентът на Руската академия на ракетните и артилерийските науки, докторът на военните науки Константин Сивков, коментира ситуацията в интервю за aif.ru: "Това е опит да се създаде коридор за доставка на оръжие за Украйна по море, без контрол от страна на Русия и да се осигури тази комуникация за сметка на „неутралните“ страни. Всъщност това ще са страни от НАТО".

- Какво ще означава всичко това за Русия? „За Русия това ще означава едно: ние ще бъдем принудени или да се съгласим с този коридор, който ще бъде политически шамар за страната ни, или да предприемем мерки за потискането му - тоест да влезем във военен конфликт с тези държави. Причината е ясна: наред с Балтика, НАТО подготвя зона за военен конфликт в Черно море, в която Западът очаква да победи Русия.

— Планира ли НАТО да създаде военноморска база в Черно море по този начин?

„Този ​​„неутрален флот“ трябва да е базиран някъде за дълго време. Вероятен вариант за такава военноморска база, може да бъде българското пристанище Варна. Това обаче ще бъде много сериозен шамар за Турция, която ще трябва да пусне военни кораби на държави, които не са свързани с Черноморския басейн, да преминават през проливите Босфора и Дарданелите, противно на Конвенцията от Монтрьо. Едва ли Ердоган ще се съгласи на това.

— Ако в Черно море се появи „неутрален“ боен флот, какви действия на Русия в този случай ще бъдат оптимални?

„Зависи от политическата решителност на нашето ръководство.“ Може да се ограничи до дипломатически демарши, а при по-сериозно желание за защита на руските интереси в Черноморския регион може да започне широкомащабен военен конфликт.

Създава се възможност за опасен прецедент, Русия да унищожи американските и натовски кораби при провокацията и да се стигне до глобален конфликт или до тежки бойни действия в Черно море и подпалване на Балканите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!