Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия

Хората във Великобритания трябва да са готови да служат в армията в случай на война с Русия, предупреди началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Обединеното кралство Патрик Сандърс, съобщи Politico.
 
Сандърс призова британските власти да "мобилизират нацията", за да се подготвят за война с Русия, в реч на Международното изложение за бронирани превозни средства в Лондон.

Генералът подчерта необходимостта от "промяна" в отношението на британската общественост, за да бъде "психически подготвена за военен конфликт с Русия".

Речта на Сандърс дойде, след като други западни военни лидери и висши служители на отбраната предупредиха за риска от голяма война между Москва и НАТО. Миналата седмица министърът на отбраната на Германия Борис Писториус заяви, че руска атака срещу военния съюз НАТО е "възможна" след "пет до осем години".

Нидерландският адмирал Роб Бауер, висш служител на НАТО, по-рано заяви, че военният блок е изправен пред "най-опасния свят от десетилетия" и призова за "военна трансформация на НАТО".

Руският посланик в Лондон: Вместо да се готви за война с нас, Великобритания да си припомни, че никой никога не е успявал да надделее над нас

След нападението срещу Украйна правителството на руския президент Владимир Путин засили войнолюбивата реторика срещу съседните страни, включително балтийските, които са членки на НАТО, и Молдова.

Източници: Novini.bg, Frognews.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!