Следвайте "Буднаера" в Телеграм

WP: Плановете на САЩ за Украйна - действия срещу Черноморския флот, удари с ракети на голямо разстояние, диверсии

Новата стратегия на САЩ за подкрепа на Украйна е насочена не към опит за възстановяване на контрола над изгубените територии през 2024 г., а към защита и укрепване на армията и икономиката. Това съобщи "Вашингтон пост", позовавайки се на американски служители. Според вестника Вашингтон и неговите съюзници искат Киев да се съсредоточи върху "нанасяне на удари на голямо разстояние, включително използването на френски крилати ракети, които е обещавано да бъдат доставени до няколко месеца“, както и върху действия срещу Черноморския флот и извършване на диверсии.

Началникът на сухопътните войски на Великобритания призовава за мобилизация и подготовка за война с Русия

„Администрацията на президента Джо Байдън все още е объркана от неуспешната контраофанзива на Украйна миналата година, разработва нова стратегия, която няма да се съсредоточи върху връщането на територия, а вместо това ще се съсредоточи върху подпомагането на Украйна да отблъсне нови руски офанзиви, докато се движи към дългосрочната цел за укрепване на украинските въоръжени сили и икономика“, се казва в статията. Тя отбелязва, че „очертаващият се план е много различен от миналата година, когато САЩ и техните съюзнически сили обучаваха в ускорен порядък и предоставяха най-новите оръжия на Киев, надявайки се, че това бързо ще отблъсне руските сили.“

Според източници на изданието „администрацията на Байдън работи върху дългосрочна стратегия за подкрепа на Киев, въпреки трудностите с финансирането в Конгреса“. Според изданието „тези планове не предполагат значителни печалби за Украйна“ по отношение на опитите за възстановяване на контрола над изгубените територии. Според американски служител плановете на Вашингтон са Украйна „засега да задържи позицията си на бойното поле“, но „до края на 2024 г. да я постави на нова траектория, така че да стане много по-силна“ и по-самостоятелна.

Както следва от публикацията, американската страна очаква, че тези цели ще могат да бъдат постигнати с активното съдействие на други страни, включително Великобритания и Франция. Стратегията включва подкрепа за украинския военно-промишлен комплекс и „политически реформи, необходими за пълна интеграция в западните институции“. Администрацията по-специално възнамерява да предприеме мерки, които да гарантират, че републиканецът Доналд Тръмп няма да може да спре подкрепата за Киев, ако спечели предстоящите президентски избори през ноември.

Според вестника Вашингтон и неговите съюзници искат Киев „да се съсредоточи върху тактика (...) на нанасяне на удари на голямо разстояние, включително използването на френски крилати ракети, които е обещавано да бъдат доставени до няколко месеца“, както и върху действия срещу Черноморския флот и извършване на диверсии.

Американските власти искат Киев да увеличи износа на стомана и селскостопански продукти, за да възстанови икономиката си. Американската стратегия също така призовава за предоставяне на Украйна на допълнителни средства за противовъздушна отбрана. Вашингтон възнамерява тази пролет да представи документи, които ще определят задълженията на САЩ да оказват помощ на Украйна в продължение на 10 години, отбелязва изданието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: WP: Плановете на САЩ за Украйна - действия срещу Черноморския флот, удари с ракети на голямо разстояние, диверсии | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!