Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добрите новини: Зеленски: Украйна е близо до победата. Украйна е лидер на свободния свят. Възстановяването ѝ след войната ще бъде най-големият икономически проект в Европа

Автор: БТА

Украйна е станала "една от лидерите на свободния свят, а възстановяването ѝ след войната ще бъде най-големият икономически проект в Европа, заяви президентът Володимир Зеленски.

"Ние помогнахме на Запада да намери отново себе си и да усети колко много надделява. Там вече никой не се страхува от Русия", каза той пред парламента, предаде БТА.

Той призова за реформи в съществуващите международни организации, които "трябва да гарантират мира, но не са в състояние да го направят", за създаване на трибунал за Русия и за нови гаранции за сигурността на Украйна.

Зеленски заяви, че Украйна е близо до победата, за която са мечтали всички поколения,

Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов: Русия "сега е напълно в задънена улица" и понася много тежки загуби
Шефът на украинското военно разузнаване...- Труд

въпреки руските удари по енергийната ѝ инфраструктура, и отбеляза, че украинската армия е възстановила контрола в над 1800 града и села,

Той заяви, че броят на сателитите Starlink, работещи в интерес на Украйна, скоро ще достигне 30 000.

Зеленски заяви, че основната цел е възстановяването на териториалната цялост на Украйна и освобождаването на всички военнопленници, като отбеляза, че от началото на войната са се завърнали 1456 пленници.

Той заяви, че следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде "най-големият икономически проект в Европа". Цялата територия трябва да бъде възстановена, а приоритет ще имат компаниите, които са работили в Украйна по време на войната.

Друга цел е репатрирането на бежанците, добави той.

Той също така индиректно предупреди, че репресиите срещу Украинската православна църква ще продължат заради връзките ѝ с Русия.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Зеленски: Украйна е лидер на свободния свят. Възстановяването ѝ след войната ще бъде най-големият икономически проект в Европа | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!