Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добър ден, проф. Габровски, какво ще кажете за Борисов и Гешев? Без отговор кабинет няма да има


Габровски приема мандата от Радев
Източник: БГНЕС

Огнян Стефанов

От медиите се леят комплименти и признания за това какъв добър лекар и експерт е проф. Николай Габровски. Колко уважаван бил и от колеги, и от пациенти.

Голям неврохирург, постигнал всичко професионално, Но Малък Човек! След инфото долу, този човек е ЗАВИСИМ и Принуден!

Вежливият тон е хубаво нещо, но когато става дума за съдбата на нацията и държавата, трябва да следваме реалността. И да се говори директно.
Затова е редно да са ясни няколко неща. 

Първо: Професорът е номинация на ГЕРБ, което означава лично на Бойко Борисов. Никаква заблуда не трябва да има в това отношение.

Няма нужда неврохирургът Габровски да обяснява, че е еднакво отдалечен от партии. Зад него стои Борисов, а ако го няма, се появява Десислава Атанасова или Томислав Дончев, да речем. 

Това не е основната слабост на проекта, измислен в Банкя. Идеята за Габровски има симпатични страни, като тази, че известният медик не е човек с партийна биография. Освен това е уважаван човек, диалогичен. В медицинските среди ще чуете и други, различни мнения, но и те не са болка за умиране. 

Габровски вече няколко пъти повтаря пред медии, че е привърженик на реформите в правната система. Също, че трябва да се води борба с корупцията. Тези клишета ги слушаме от години, без нищо да се случи. Нужна е конкретика.  

Така опираме до екзистенциялния въпрос: Какво мислите, професор Габровски, за модела „Борисов“? Какво мислите за 12-годишното управление, което ни закова на дъното на ЕС по всичко, свързано с качеството на живот? Последни по заплати и пенсии, но първи по корупция, заболеваемост и смъртност. Първи сме и по изтичане на хора към други страни. 

Габровски трябва да говори за това. 

Също и за действията на прокуратурата през последните години. От ЕС всяка година ни предупреждават, че ситуацията с огромните правомощия на главния прокурор е абсурдна и това не може да продължава. Те го казват, хиляди в България излизат на протести и го заявяват, но ГЕРБ и Борисов бранят Гешев, сякаш от това зависи животът им. Всъщност на много от тях наистина зависи… 

Задължително е да чуем също какво мисли професорът за войната на Русия срещу Украйна и въобще за българо-руските отношения на фона на новите реалности в Европа и света. 

Няма гаранция, че обществото ще му повярва, но той е наясно, че българите сме лъгани толкова брутално дълго, че трудно бихме приели вече някой на юнашко доверие. Затова трябва да е убедителен. Все пак главната вина за развращаването на хората носят политиците, които задават тона за гражданска съвест и отговорност. Като си вкарал мафията в управлението, няма как да очакваш моралът в обществото да е на висотата на заветите на най-достойните българи. 

Ако проф. Габровски заяви, че сред приоритетите му ще бъде задълбочена ревизия на властта през последните години, както и радикална промяна в областта на прокуратурата – може да разчита на известна обществена подкрепа в аванс.

В противен случай, ще се повтори пиеската с кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент. Освен ако идеята не е точно това. 

Неведнъж съм сравнявал Борисов с тропическото животно, описано от кубинеца Педро Хуан Гутиерес: сноп от сетива, които използва единствено за своя комфорт и оцеляване. 

Един ден – може би съвсем скоро, - Николай Габровски ще научи тези неща от собствен опит. Винаги така става, и винаги – след това. 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Добър ден, проф. Габровски, какво ще кажете за Борисов и Гешев? Без отговор кабинет няма да има

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!