Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на Евроатлантически ценности: ЛГБТ, педофилия и смяна на пола

Европарламентът обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

В сряда Руската дума прие на второ четене законопроектът, с който се въвеждат големи административни глоби за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения, педофилия и смяна на пола както сред непълнолетни, така и сред възрастни.

Промените в руския Кодекс за административните нарушения (КОАП), по-специално текста за глобите за пропаганда на ЛГБТ сред непълнолетни са значително преработен в сравнение с приетите на първо четене. Въвеждат се и глоби за пропаганда сред възрастни. Измененията на второ четене разширяват обхвата на този член и до пропагандата за смяна на пола.

Според текста пропагандата означава разпространяване на информация или публични действия, "насочени към формиране на нетрадиционни сексуални нагласи", тяхната привлекателност, "изкривено разбиране за социалната равностойност на традиционните и нетрадиционните сексуални отношения". Ако тези действия не представляват криминални престъпления, глобата за граждани ще бъде от 50 000 до 100 000 рубли, за длъжностни лица - от 100 000 до 200 000 рубли, за юридически лица - от 800 000 до 1 милион рубли.

Пропагандата сред малолетни и непълнолетни ще се наказва с по-високи глоби: за граждани - от 100 хил. до 200 хил. рубли; за длъжностни лица - от 200 хил. до 400 хил. рубли; за предприятия - от 1 млн. до 2 млн. рубли или спиране на дейността за срок до 90 дни.

Пропаганда в медиите и интернет

Още по-високи глоби се предвиждат за пропаганда в интернет или в медиите. Когато става въпрос за пропаганда сред възрастни, глобите за граждани ще бъдат от 100 хил. до 200 хил. рубли, за длъжностни лица - от 200 хил. до 400 хил. рубли, за юридически лица - от 1 млн. до 4 млн. рубли с възможност за временно отстраняване от работа. Предлага се за подобна пропаганда в интернет или в медиите за деца гражданите да бъдат глобявани от 200 хил. до 400 хил. рубли, длъжностните лица - от 400 хил. до 800 хил., а юридическите лица - от 2 млн. до 5 млн.

В Кодекса за административните нарушения се добавя отделен член относно отговорността за демонстриране на нетрадиционни нагласи или информация, насърчаваща смяната на пола сред непълнолетните. Наказанието за гражданите ще бъде от 50 хил. до 100 хил. британски лири, за длъжностните лица - от 100 хил. до 200 хил. британски лири, а за юридическите лица - от 800 хил. до 1 млн. британски лири. Разпространението на такава информация в медиите или в интернет ще доведе до увеличаване на глобите. Санкциите за граждани ще бъдат до 200 хил., за длъжностни лица - до 400 хил., а за юридически лица - до 4 млн. рубли.

Наказания за чужденци и лица без гражданство

Законопроектът предвижда отделни санкции за чужденци и лица без гражданство. Ако са провеждали ЛГБТ пропаганда сред възрастни, глобата ще бъде от 50 хил. до 100 хил. рубли, а ако сред непълнолетни - от 100 хил. до 200 хил. рубли. И в двата случая глобите се придружават от административно експулсиране от Руската федерация, което може да бъде предшествано от арест за срок до 15 дни. Ако пропагандата е била провеждана от чужденци чрез медиите или интернет, глобите могат да бъдат до 100 000 и до 400 000 рубли в зависимост от възрастта на аудиторията.

Чужденците също така са заплашени от експулсиране и възможно административно задържане за срок до 15 дни за демонстриране на нетрадиционни отношения между деца. Те ще трябва да платят и глоба в размер до 100 000 рубли или до 200 000 рубли, ако разпространението е извършено чрез медиите или интернет.

Наказания за пропаганда на педофилия

Според проектозакона пропагандата на педофилията се изразява в разпространяването на информация, целяща да я оправдае или оневини, както и да формира нейната привлекателност. Гражданите ще бъдат глобявани от 200 000 до 400 000 рубли, длъжностните лица - от 400 000 до 800 000 рубли, а юридическите лица - от 1 милион до 4 милиона рубли. За пропаганда на педофилия в интернет или в медиите - глоба от 400 хил. до 800 хил. рубли за граждани, за длъжностни лица - от 800 хил. до 2 млн. рубли, за юридически лица - от 4 млн. до 10 млн. рубли. И в двата случая дейността на юридическите лица може да бъде спряна за срок до 90 дни.

Както и в случая с пропагандата на ЛГБТ, за чужди граждани за пропаганда на педофилия се предвижда експулсиране с глоба до 400 хил. или до 800 хил. рубли, ако е извършена чрез медиите или интернет.

Отхвърлени предложения

Държавната дума отхвърли редица изменения, предложени за второто четене на проектозакона. Това включваше въвеждането на административна отговорност за насърчаване на нетрадиционни сексуални отношения в компютърните игри. Ако измененията бяха приети, глобите за граждани и длъжностни лица могат да достигнат няколкостотин хиляди рубли, а за юридически лица се предвижда санкция до пет милиона рубли в зависимост от конкретните елементи на нарушението.

Депутатите не подкрепиха и предложението за въвеждане на наказателна отговорност за пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения и педофилия, тъй като измененията в Наказателния кодекс на Руската федерация трябва да бъдат внесени в отделен законопроект с мнението на правителството и Върховния съд на Руската федерация. 

Източник: ТАСС

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

САБОТАЖ НА ОБРАЗОВАНИЕТО

ПРЕВЗЕМАНЕ НА МЕДИИТЕ

МАСОВАТА КУЛТУРА КАТО СРЕДСТВО ЗА УПАДЪК

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

Източник/ци: Руската дума въведе огромни глоби за пропаганда на ЛГБТ, педофилия и смяна на пола | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!