Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унгария: Борел излъга за целта на санкциите срещу Русия

Тамаш Менцер, държавен секретар по въпросите на двустранното сътрудничество в унгарското Министерство на външните работи и външноикономическите отношения, обвини върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел в лъжа.

В понеделник говорител на унгарското външно министерство заяви, че е шокиран от неотдавнашните забележки на ръководителя на външната политика на ЕС относно целите, за които се твърди, че са били наложени санкциите срещу Русия.

"Поразително е, но той излъга", казва Менцер във видеопослание на страницата си във Facebook. Според него Борел "е казал неистина, като е заявил, че политиката на санкции никога не е имала за цел да сложи край на войната" в Украйна.

"Напротив, истината е, че Брюксел започна политика на санкции, за да сложи край на войната", каза Менцер и добави, че тази политика се е провалила и затова Унгария е против нови санкции срещу Русия, които водят европейската икономика към рецесия. "Жозеп Борел сега отрича това, което службата, която ръководи, е казала по-рано", подчерта говорителят на унгарското външно министерство.

"Русия получава рекордни приходи от продажбата на нефт и газ, а ние в Европа плащаме санкционна такса за енергия и страдаме от санкционната инфлация", каза Менцер.

Преди седмица, говорейки пред журналисти след среща на външните министри на ЕС, Борел заяви, че "ЕС никога не е казвал, че санкциите трябва да спрат войната". Той заяви, че санкциите отслабват икономиката и военния потенциал на Русия и затова се предполага, че имат ефект.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КОМУНИЗМЪТ Е В ОСНОВАТА НА ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Унгария: Борел излъга за целта на санкциите срещу Русия | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!