Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Невероятните приключения на Беднякът-комунист-милионер! Живял 4 месеца на улицата, след като бутнал Берлинската стена успял да основе и развие собствен строителен бизнес

Росен Плевнелиев живял 4 месеца на улицата след като бутнал Берлинската стена успял да основе и развие собствен строителен бизнес

Росен Плевнелиев се завръща триумфално на политическата сцена след като бе посочен от Бойко Борисов за човека, който трябва да ръководи преговорите за военно правителство между партиите след изборите съвместно с друг отявлен стожер на комунизма Соломон Паси, писа „Ретро“.

 В последните години бившият президент се е отдал основно на семейството и бизнес начинанията си, след като претърпя редица лични катаклизми. Пътят на Плевнелиев до успеха в бизнеса и политиката е дълъг и пълен с обрати.

Като младеж от комунистическа номенклатура "разбира се" Росен се сблъсква челно с "мизерията",

Пътят на демокрацията: Бащата на Росен Плевнелиев – висш функционер на БКП!

Антон Тодоров: Плевнелиев е част от комунистическата номенклатура

Антон Тодоров: Политическият мошеник Плевнелиев излъга всички, че не е членувал в БКП

когато е уволнен от позицията на учен в Института по микропроцесорна техника след промените у нас. Тогава Росен решил да емигрира в Германия, за да се опита да си стъпи на краката финансово, но планът му не сработил веднага. В продължение на цели четири месеца Плевнелиев бил абсолютно бездомен и живеел по улиците. Нощувал на студено в колата си, защото това била единствената му собственост.

Две години по-късно обаче, теглейки кредит в Германия, като дал гаранция за кредита пейките на които е спал и отломките от Берлинската стена, така успял да основе и развие собствен строителен бизнес, който процъфтява в две държави и продължава да се развива и до днес. Успехът обаче му коствал първия провален брак в списъка. Заради заминаването си за Германия той се развежда с първата си жена Вероника, с която се женят през 1990г. Благоевградчанката е завършила английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“ и към днешна дата има успешна кариера в бизнес средите. Дълги години с бившия й мъж дори въртят общи фирми, а хора от обкръжението на Плевнелиев споделят, че той е успял да запази добри отношения с ученическата си любов, с която нямат общи наследници.

От втората си съпруга Юлияна обаче има трима синове.

С нея се женят през 2000 г., когато тя тъкмо е завършила право в Нов български университет. Амбициозната юристка е с 11 години по-млада от Росен Плевнелиев. Тя с гордост застава до него по време на тържествената първа копка на Бизнес парка в „Младост 4″, който го прави милионер, но по-късно, по време на мандата му на „Дондукови 2, отказва да изпълнява функциите на първа дама. Росен и Юлияна стават родители на три деца – първородният им син е Филип, след това се раждат Асен и Павел. Най-тежката лична трагедия на бившия държавен глава се случи на 8 август 2015 г., когато най-голямото му дете – Филип, почина. Причината беше разкъсване на аортата, причинено от рядко заболяване, протекло без симптоми по време на растежа на 14-годишното момче, което беше активен спортист. Въпреки направената операция и борбата за живота на момчето в Националната кардиологична болница изходът за Филип беше фатален. Година след трагедията Юлияна и Росен се разведоха, а няколко месеца по-късно, през 2017 г., стана ясно, че бившият президент

има нова жена до себе си – младата синоптичка Деси Банова.

Връзката им скандализира обществото и месеци наред бе обсьждана денонощно и навсякъде. Разводът на Плевнелиев с Юлияна пък влезе в историята като един от най-скъпите у нас, тъй като след него той остана без нито един имот за милиони на свое име. Цялото си имане, включително къщата, в която живее заедно с новата си жена Деси, приписа на своите деца. С Банова Плевнелиев мина под венчилото през пятото на 2018 г. на скромна церемония, на която присъстваха и децата им от предишните им връзки.

Докато ексдържавният глава има двама синове, синоптичката е майка на дъщеря Йоана. На сватбата Деси вече беше бременна с техния  общ наследник, който пък се роди на 1 октомври 2018 г. и вече е на 4 годинки. Малкият Йоан проплака в Правителствена болница, а лично Плевнелиев преряза пъпната връв. Петилетка след началото на любовта им с 16 години по-младата от него руса синоптичка те все още са щастливи заедно, отглеждат децата си и пътешестват по света.

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Дисидентката Велислава Дърева за скандала с държавния глава и митинга на 10 ноември: Плевнелиев е дребен мошеник и лъжец. Срам ме е, че е президент! Никога не е имало такъв митинг.

ПИК: Лъсна лъжата на Плевнелиев за 10 ноември! Вижте как и защо президентът си е измислил, че е митингувал с два плаката! Идеята му дошла от снимка в "24 часа"!

Пътят на демокрацията: Бащата на Росен Плевнелиев – висш функционер на БКП!

Антон Тодоров: Плевнелиев е част от комунистическата номенклатура

Антон Тодоров: Политическият мошеник Плевнелиев излъга всички, че не е членувал в БКП

БОМБА! Плевнелиев е съсипвал човешки съдби, според нова книга

Дисидентката Велислава Дърева за скандала с държавния глава и митинга на 10 ноември: Плевнелиев е дребен мошеник и лъжец. Срам ме е, че е президент! Никога не е имало такъв митинг.

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Президентът клоун

Разделението "ляво" и "дясно" е без значение. Част 1: Росен Плевненлиев

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.

Източник/ци: Беднякът-милионер! Росен Плевнелиев живял 4 месеца на улицата - Байрак

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!