Следвайте "Буднаера" в Телеграм

pik.bg

Плевнелиев: Дължим истината за комунизма на тези след нас

Няма нищо по-опасно за една нация от това да манипулира историята си, да замита проблемите и да си казва, че най-лошото за България от времето на комунистическата тоталитарна държава е, че Тодор Живков е бил човек от народа. С тези думи президентът Росен Плевнелиев се обърна към гости, депутати и журналисти при откриване на изложба в парламента "България 1944-1989 г: Забранена истина" по инициатива на ПГ на ГЕРБ, информира БТА.

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Партийното досие на Росен Плевнелиев го уличава като номенклатурен кадър на БКП и ликвидатор на човешки съдби...

В името на България или … /1/

“След 9 септ. 1944 г. евреите-комунисти в съучастие с българските комунисти, подтиквани и насърчавани от руските евреи-комунисти от Москва и по указания на Синедриона (тайното еврейско правителство), масонските ложи и еврейското лоби в САЩ и Англия започнаха систематично да унищожават цвета на българската нация...

Уолстрийт финансира Велика октомврийска социалистическа революция

Октомврийската революция е реализирана на практика с парите основно на американски юдеи. Последната част от тези пари – 20 милиона долара, са доставени в Русия през август 1917 г. от юдея, роден в Русия, американски гражданин Лев (Лейба) Троцки (Бронщайн). Срещу тази огромна за времето си сума черните масони от юдейска националност наемат латишки стрелци, китайски криминални елементи, които заедно с евреи извършват великата “руска” революция, като свалят Временното правителство, оглавено от юдея Керенски. Има ли нещо руско в това събитие, освен името?

Организаторите на Украинската и Октомврийската (социалистическа) революция едни и същи - щели да опитват навсякъде из Европа?

Фотосите разкриват малко познати факти от годините на комунистическата диктатура у нас. Показани са съпротивата на българите срещу тоталитарен режим. Една от целите е да даде тласък на дебата за по-цялостно и обективно представяне на комунистическото минало в учебните програми.

Истината за комунизма, за фашизма, за историята дължим не заради себе си, а на тези след нас, посочи в изказването си Росен Плевнелиев.

По думите му миналото е мост към бъдещето и няма нито една нация, която да е успяла, ако е скрила миналото си, манипулирала го е, ако не знае кои са нейните фундаменти и устои и ако не ги заздравява, най-малкото чрез отговорното отношение към следващото поколение, като разкаже истината.

Историята се променя, вие я променяте, обърна се към присъстващите Плевнелиев.

За национално помирение и обективен прочит на историята призова евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува ръководството на парламента за това, че е не е дало достатъчно широко пространство в българското Народно събрание за подреждане на експозицията така, както е било в Европарламента.

Фотосите ще бъдат представени и в редица български градове.

Президентът-лустратор лъсна като комунист

Пътят на демокрацията: Бащата на Росен Плевнелиев – висш функционер на БКП!

Антон Тодоров: Плевнелиев е част от комунистическата номенклатура

Чугунените комунисти Плевнелиев и Близнашки през 1987 г.

БОМБА! Плевнелиев е съсипвал човешки съдби, според нова книга

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!