Президентът-лустратор лъсна като комунист

Росен Плевнелиев
Плевнелиев няма нищо против да се прави на евреин, но не дава и дума да се обели за комунистическото му мислене

Автор: Велизар Енчев

Партийното досие на Росен Плевнелиев го уличава като номенклатурен кадър на БКП и ликвидатор на човешки съдби

Последното гостуване на политолога Антон Тодоров в "Дискусионно студио" на ТВ СКАТ ще се помни дълго. А може би ще промени и съдбата на президента Росен Плевнелиев, изживяващ се като антикомунист и борец срещу ченгетата, който официално въведе лустрацията в българската дипломация.

Ако бяхме демократична държава, в която гражданското общество има последната дума, след документалните разкрития за партийното досие на Плевнелиев той вече трябваше да е подал оставката си.
Или поне хиляди хора щяха да протестират пред Президентството, възмутени от двойния морал на държавния глава. Уви, България нито е демократична страна, нито гражданите й са господари на своята съдба.

След продължителна работа в Централния държавен архив Антон Тодоров откри протоколите на партийната организация на Висшия машинно-електротехнически институт (ВМЕИ) "В. И. Ленин", днес Техническият университет.
От тях научаваме, че имаме президент, който е членувал в Българската комунистическа партия и което е още по-скандално, е укрил това обстоятелство по време на кандидатпрезидентската си кампания.

И до този момент президентът не обелва и дума за комсомолското и комунистическото си минало, запазвайки гузно мълчание. В същото време раздава морални присъди на членувалите в БКП и работилите за тайните служби на Народна република България, обявявайки ги за слуги на тоталитарния режим.
В действителност самият той слугува на тоталитаризма във висшите учебни заведения. И то като слуга-екзекутор!

Плевнелиев не само е бил партиен член, каквито са били стотици хиляди българи. Той се е изживявал като кадровик на партийната организация, а в отделни случаи е ликвидирал човешки съдби. Ето какви документи видяха телевизионните зрители на 4 март 2014 година:
През ноември 1987 г. партийната организация към ВМЕИ провежда отчетно-изборна конференция.  В „Предложение № 5 - Преброители на Вузовската партийна конференция" съзираме пет имена, между които и това на Росен Асенов Плевнелиев.

Излишно е да го казвам, но за младите е полезно да знаят това: преброител на бюлетини е най-отговорната задача за един партиен член, независимо дали партията му е тоталитарна или демократична.
От следващ документ "изскача" нов факт за комунистическата кариера на президента-антикомунист. Росен Плевнелиев е в проектосписък за нов Вузовски комитет на БКП във ВМЕИ "Ленин". Сиреч, гласувано му е доверие, което не се полага на простосмъртните членове на компартията.

Откритията обаче продължават. В протокол на партийната организация Плевнелиев е посочен като делегат на Районната партийна конференция в столичния район „Христо Ботев“.
Тук коментарът е само един - Плевнелиев не само се ползва с доверието на институтското ръководство, но е включен в най-тесния номенклатурен кръг на младите комунисти. А по онова време само номенклатурен комунист можеше да е делегат на партийна конференция.
Ала кулминацията на разкритията тепърва предстои. В партийния архив на ВМЕИ "Ленин“ (фонд 1734, опис 16, архивна единица 4) четем този потресаващ пасаж:

„Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти и научни сътрудници л. 12… 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурси за преподаватели – асистенти и научни сътрудници, на следните кандидати: Костадин Георгиев Балджиев – ПИИС, Цветанка Иванова Гунчева – ЦФВС“

И за да видим докъде стига човешкото падение, ето още едно петно в укритата партийна биография на Росен Плевнелиев:
„До Бюрото на ВК на БКП при ВМЕИ „В.И. Ленин“ ТУК Докладна записка Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти… 2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането в конкурси за асистенти на следните кандидати: - Красимира Любомирова Христова – Правец – англ. език - Нина Епрат Агопян – Ганчева – Правец – микр. пр. и микрок.“ ...

Чета тези страници и си задавам серия от въпроси:
С какви очи Плевнелиев застава пред нацията и настоява за лустрация на комунистическите кадри в държавната администрация, след като самият той е бил комунист? И то какъв!

Защо Плевнелиев крие комунистическата си биография, а като държавен глава настоява за пълен прочит на комунистическото минало на другите?
По какви съображения кадровиците на ГЕРБ са скрили тези страници от комунистическото минало на Росен Плевнелиев?
И защо БСП не извади БКП досието на кандидат-президента Плевнелиев и така му позволи да спечели изборите?
Нека всеки сам отговори на тези въпроси.

Анализирай това
До този момент президентът не обелва и дума за комсомолското и комунистическото си минало, запазвайки гузно мълчание. В същото време раздава морални присъди на членувалите в БКП и работилите за тайните служби на Народна република България, обявявайки ги за слуги на тоталитарния режим.
В действителност самият той слугува на тоталитаризма във висшите учебни заведения. И то като слуга-екзекутор!

desant.net

Маоист, комунисти и ченгета оглавяват Европа

БРЮКС€ЛСКИ БИЗН€С: Кой дирижира Европейския съюз? (Видео)

Защо банкерите финансираха революциите и комунизма? Защо банкерите Ротшилд финансират Карл Маркс?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!