Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Янев: Ако тръгнем на война с режима на Путин, това е политическо решение и всички сме в окопите

Няма да откажем участие в правителство, ако се стигне до там, но е важно какви са приоритетите му, изтъкна той

Няма да откажем участие в правителство, ако се стигне до там. Това каза в предаването „Лице в лице“ лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

„Политиката е изкуството на възможностите. При участие в парламентарен живот, след като сме представени в парламента, наше задължение е да участваме във всички възможни формати, така че да търсим решение“, каза Янев.

По думите му, оттук нататък е много важно какви са приоритетите и политиките, които това правителство ще реализира.

„Възможностите за търсене на пресечни точки е съвсем друга основа, но априори да кажем, че няма да разговаряме с една или друга партия – не е сериозно“, отбеляза Янев.

С всички бихме могли да водим диалог, допълни той.

Според него теоретично е възможно и съставяне на правителство на малцинството.

„Бих направил всичко необходимо, което е в интерес на българските граждани и българския бизнес. Затова съм в политиката. Излязъл съм от комфортната си зона, за да реализирам такъв тип идеи, които са работещи“, каза още лидерът на „Български възход“.

"Предложението, което чухме от ГЕРБ за създаване на надпартиен политически борд, е достойно за уважение. С всичките модалности на това как ще се провеждат тези разговори, ние ще изпратим наши представители", казя Янев.

"Не бих казал, че има партия, с която не бихме разговаряли. С всички бихме могли да водим диалог. Възможностите за търсене на пресечни точки за вид политики, които биха могли да се реализират, е съвсем друга основа", допълни още лидерът на „Български възход“.

Диалог за всички, а какво ще донесе той като резултат, е друга тема, добави той.

По отношение на войната в Украйна Янев каза, че има решение на 47-ото Народно събрание на България и призова да се придържаме към него. Ако се търси ново решение, нека то да е в 48-ото НС, добави той.

"Ако трябва да бъдем солидарни като европейци, че отиваме на война, преглеждаме си въоръжените сили – какво имаме и какво нямаме, взимаме политическото решение и от там всички сме в окопите, солидарно. В момента обаче ние казваме, че там има война и ние ще воюваме до последния украинец. Нека да бъдем по-обрани в говоренето и в правенето. Аз нямам нищо против политическата солидарност, но когато говорим за война, или си страна във войната, или не си. Средно положение няма", коментира Янев.

"Ако ние реално тръгваме на война с режима на Путин, с управлението на Руската Федерация, трябва да го направим съзнателно и ако това е политическото решение, след това всички сме в окопите и правим каквото е необходимо. Не мисля че това е разговорът, който имаме в нашата политическа обстановка, допълни още той.

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Източник/ци: Янев: Ако тръгнем на война с режима на Путин, това е политическо решение и всички сме в окопите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!