Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите „Северен поток“

Проф. Джефри Сакс

Взривовете на „Северен поток“ са огромна възможност за САЩ: Блинкен

САЩ и вероятно Полша стоят зад взривовете на двата руски газопровода „Северен поток“ 1 и 2. Това заяви световноизвестният американски икономист проф. Джефри Сакс в интервю за Bloomberg. Водещият го прекъсна с думите: „Това е изключително сериозно изявление, имате ли доказателства?“ Проф. Сакс заяви, че американски хеликоптери, които обикновено са базирани в Гданск, са кръжали в района на експлозиите. Той припомни и заканите на американския президент Джо Байдън и помощник-държавния секретар Виктория Нюланд в началото на годината, че ще сложат край на „Северен поток“ и че ще го направят независимо, че проектът е под контрола на Германия.

Световноизвестният икономист и анализатор цитира и изказването на американския държавен секретар Антъни Блинкън преди дни, че взривовете на руските газопрводи са невероятна възможност за САЩ да изместят Русия от доставките на природен газ за Европа.

„Това е тема, по която не се говори в западните медии и знам, че е против вашата [редакционна] политика“, каза проф. Сакс на журналистите от Bloomberg. „Но всички хора, с които говоря по света,  казват, че САЩ го направиха, включително репортери от нашите медии в личен разговор ми казват, че това не се отразява при нас“, заяви проф. Сакс и беше прекъснат рязко от водещата.




Dailymail: Водещ на Bloomberg се скара на Джефри Сакс, заради думите му, че САЩ „вероятно“ стоят зад саботажа на газопровода „Северен поток“

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Източник/ци: Проф. Джефри Сакс: САЩ взривиха газопроводите "Северен поток" - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!