Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зет на Томислав Дончев е депутат на Киро&Асен! Георги Гвоздейков яхва въздушните линейки

България може и да няма все още медицински хеликоптери, но пък не липсват мераклии да станат шефове в този бранш. Последният засега кандидат да управлява въздушните линейки и милионите, които се очаква да се налеят в тях, е депутатът от „Продължаваме промяната” Георги Гвоздейков.

Те допълват, че навремето той е бил кадър на младежкия ГЕРБ и по тази линия се настанил в транспортното министерство.

При това е и в близки връзки с елита на партията на Бойко Борисов. Жената, с която живее, казват, че е племенница на влиятелния гербаджия Томислав Дончев.

След време обаче Гвоздейков се преориентира към по-модерната и перспективна формация „Продължаваме промяната”, която се оказва неговата ракета-носител за парламента. В Народното събрание той е зам.-шеф на транспортната комисия, пише „Уикенд”.

Мераците му да оглави агенцията или все още несъздадената компания, която ще се занимава с медицинските хеликоптери, има допирни точки с досегашните му занимания.

Преди да стане депутат е бил инспектор по летателната годност на самолетите в дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” на транспортното министерство и е завършил военното училище в Долна Митрополия.

Дори подготвял докторат, не че това има някаква връзка точно с медицинската помощ и спасяването на хората с хеликоптери.

Във въздушните линейки, да уточним, се очаква да влязат много пари. По линия на европейското финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост ще дойдат около 129 милиона лева.

Заложено е и национално съфинансиране в размер на 25 милиона лева. Така в тази дейност се очаква да бъдат инвестирани близо 155 милиона лева.

Експерти казват, че на първо време реално ще се започне със 7-8 млн. лева. С тях трябва да се закупи и някаква техника, за да стартира дейността.

Георги Гвоздейков, който преди да стане депутат и дума не е проронвал за въздушни линейки, от няколко месеца явно се е фиксирал в идеята да поеме управлението им, и упорито прокарва идеята, че е добре да наемем хеликоптер от друга европейска страна.

Уж като начало, за да вземел лиценз българският оператор и т.н. Източниците ни обаче подозират, че накрая ще си останем само с втора ръка техника, въпреки че се очакват милиони за тази дейност.

Планира се България, която е единствената европейска страна без медицински хеликоптери, да се сдобие с 6 машини през следващите три години. Освен това се обсъжда и да бъдат изградени площадки в 15-20 лечебни заведения в страната.

Гвоздейков в интервютата си непрекъснато изтъква плюсовете на летище „Бършен”, чиято полоса  отговаряла на всички изисквания за полети, сякаш това е единствената писта в страната. Да уточним, че господинът е избран за депутат от Сливен, в чийто район е и въпросното летище.

Любопитно е обаче, че преди изборите Гвоздейков вижда „Бършен” само като център за техническо обслужване на пътнически и карго самолети. Явно сега пък е решил да го свърже с медицинските хеликоптери, като по-реална цел.

Впрочем, преди половин година и главният секретар на президентството Димитър Стоянов, т.нар. Митко Есемеса, се беше фиксирал в шефския пост на още несъществуващата структура, в която ще са въздушните линейки. Нали и той започва кариерата си като техник в авиационния полк в Узунджово и цял живот е някакъв отговорен фактор в командването на ВВС.

Подобно на Гвоздейков и Стоянов, казват запознати, се бил размечтал за престижна работа в сферата на авиацията – от една страна, висок пост, от друга – напълно отговаря на дипломата му от Долна Митрополия.

Дори източниците ни твърдяха, че Димитър Стоянов нахвърлял черновата на обществената поръчка за закупуването на медицинските хеликоптери. Такава поръчка обаче така и не беше подадена и реализирана. Но така е от години, само думи и голи обещания.

Иначе всички казват, че медицинските хеликоптери са много необходими, защото поне досега, както е известно от тях могат да се възползват само персони като позабравената вече Цвета Караянчева с навехнатия крак.

До 2023 г. България все пак трябва да има поне една въздушна линейка, а експерти тайно се надяват тя да не е компромисен вариант – втора ръка. Машини може и да няма, но мераклии за шефове – дал Бог.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Зет на Томислав Дончев е депутат на Киро&Асен! Георги Гвоздейков яхва въздушните линейки - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!