Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Ние нямаме меки китки... Час и половина след това редактира постинга като махна меките китки

Час и половина след публикуването на постинга във Фейсбук Кирил Петков го редактира като махна частта с меките китки.

Премиерът в оставка Кирил Петков публикува в петък вечерта пост във Фейсбук, в който написа, че "Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов".

Искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от „Продължаваме Промяната” сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов. Това написа премиерът в оставка Кирил Петков във Facebook след неуспешния мандат.

„Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме.  Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт”, добавя той.

„Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за „диалогичност.“  Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите.   Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата.  Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим!   Благодаря, че сме заедно!”, заключва той.

Източник: Фейсбук

Коментарът му идва часове, след като "Продължаваме промяната" върна на президента Румен Радев мандата за съставяне на нов кабинет неизпълнен, тъй като не можа да събере достатъчно подкрепа. Опитите, включително за финална договорка с напусналата управляващата коалиция партия "Има такъв народ" се провалиха, тъй като партията на Петков отказва директни разговори с лидера на ИТН Слави Трифонов и председателят на парламентарната група на партията Тошко Йорданов.

В "Демократична България", която очаква да получи третия мандат, след като ГЕРБ върне втория, както многократно заяви, обаче има настроения за разговори с Трифонов и Йорданов.

Час и половина след публикуването на постинга във Фейсбук Кирил Петков го редактира като махна частта с меките китки.

"Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено.   Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме.  Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека ("бебетата" на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт.   Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за "диалогичност".  Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите.   Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата.  Предлагам да е още през октомври.   Сигурен съм, че ще го направим!   Благодаря, че сме заедно!", написа Петков.

По-рано през деня съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов посочи, че дясната коалиция е готова, ако ѝ бъде връчен третият проучвателен мандат, отговорно и диалогично, да предприеме опит да направи възможното за съставяне на правителство.

По думите му ДБ се е доказала със своята отговорност и диалогичност, а през следващата една година предстои решаването на важни за страната кризи.

Все пак той отбеляза, че най-доброто, което може да се случи, е още с първия мандат да се случи управление.

Попитан дали не биха подкрепили правителство с мандат на БСП, съпредседателят на ДБ каза, че ако БСП получат третия мандат, въпросът ще бъде обсъден.

От ДБ смятат, че президентът Румен Радев трябва да продължи консултациите с политическите сили. "Ако първият мандат се окаже неуспешен, считаме, че би било добре президентът да проведе още един кръг от консултации, преди да връчи третия мандат", каза Иванов.

Според другият съпредседател на ДБ Атанас Атанасов нови консултации ще помогнат на държавния глава да установи "коя е тази политическа сила, която има способността чрез диалог да намери мнозинство за съставяне на правителство".

Междувременно председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов обяви, че която и да е от политическите партии да получи третия мандат от президента е длъжна да опита да направи правителство и да отправи покани към бившите си коалиционни партньори.

"Ние нямаме проблем с ПП, нито с целите, които имат, защото те общо взето се припокриват с нашите. Проблемите се казват Асен Василев и Кирил Петков заради едноличните решения, които взимаха, нарушаването на коалиционното споразумение от тяхна страна", каза Йорданов.

Според него теоретично по време на третия мандат могат да се водят нормални разговори, но "какъв ще е крайният резултат не знам".

"Ако третият мандат дойде при ИТН, ще направим възможно да подходим диалогично и да разговаряме и с ДБ, БСП, ПП, като идеята да бъде за нещо конкретно с конкретна програма", каза по-късно пред БНР Станислав Балабанов от ИТН.

След като Кирил Петков обяви, че ПП ще върне мандата, Даниел Митов от ГЕРБ каза, че "утре от Бургас г-н Борисов ще разкаже оттук нататък какво правим" по повод третия мандат.

След като Народното събрание гласува вот на недоверие към кабинета "Петков", президентът започна конституционна процедура за връчването на мандати за съставяне на правителство в рамките на сегашния парламент. Като най-голяма парламентарна група първият мандат бе връчен на "Продължаваме Промяната" (ПП). Предстои в петък в 17 ч. Румен Радев ще се срещне с посочения за кандидат-премиер Асен Василев, за да стане ясно дали мандатът ще бъде изпълнен успешно.

Според Конституцията вторият проучвателен мандат се връчва на втората по големина политическа сила - ГЕРБ, които вече обявиха, че ще върнат мандата. Третият мандат се дава на избрана от държавния глава парламентарна група по негова преценка. 

Източник: "Медияпул"

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Петков: Ние от ПП сме партия, която няма меки дилогични китки | Glasove.com

"Меки диалогични китки": Кирил Петков оттегли свой коментар по адрес на ДБ | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!