Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: Няма да пращаме оръжия за Украйна! За РСМ няма да решаваме под натиск!

Премиерът коментира и искането на украинския посланик Виталий Москаленко за изпращане оръжия на Украйна. „Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на парламента. Ще направим това, което сме обещали”, заяви той

Премиерът Кирил Петков заяви, че България няма да изпраща оръжие за Украйна, тази тема вече е затворена.

В Садово той увери, че управляващите ще се придържат към коалиционното споразумение и страната ни няма да изпраща поисканата с нота от украинския посланик военна помощ. 

Нищо няма да направим под натиск. Опитваме се да видим дали българските желания и нужди за подкрепата на българите в РСМ могат да се гарантират през европейския процес”, поясни още премиерът Кирил Петков по отношение на слуховете за оказван натиск върху България за вдигане на ветото над Скопие.

До месец държавата ще възстанови средствата на земеделските стопани в района на Садово, чиято реколта бе силно засегната от градушка, заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно с министъра на земеделието Иван Иванов посети местните земеделци. Премииерът обясни на среща с фермерите, че е назначена охрана на министъра на земеделието, защото вече получил първите заплахи за живота си.

„Средствата, които ще изплатим, за първи път ще бъдат не само за тези, чиято реколта е унищожена на 100 %, но и на тези, чиято реколта е частично унищожена, което е допълнителна помощ от държавата“, поясни премиерът.
“Най-важното, което обещаваме, е пълна прозрачност при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един аршин към всички“, подчерта още Кирил Петков.

Премиерът отбеляза, че са предвидени допълнителни средства от 300 милиона лева, които до края на годината ще бъде насочени към земеделските стопани, във връзка с кризата в Украйна. Средствата ще бъдат осигурени чрез европейски и национални мерки.

Премиерът коментира и искането на украинския посланик Виталий Москаленко за изпращане оръжия на Украйна. „Тази дискусия вече я водихме. Имаме решение на парламента. Ще направим това, което сме обещали”, заяви Петков. 

Същото заяви вчера и вицепремиерът Нинова: "Народното събрание реши - България няма да изнася оръжия за Украйна. Казусът е затворен".

По отношение на доставките на газ министър-председателят обясни, че вторият танкер от САЩ ще дойде на 23 юни.

Министър-председателят обеща, че държавата ще се опита да възстанови сумите максимално бързо, така че производителите да имат време отново да засадят нивите си и да изкарат реколта още тази година. 

„Средствата, които ще изплатим, за първи път ще бъдат не само за тези, чиято реколта е унищожена на 100 %, но и на тези, чиято реколта е частично унищожена, което е допълнителна помощ от държавата“, поясни премиерът.

“Най-важното, което обещаваме, е пълна прозрачност при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един аршин към всички“, подчерта още Кирил Петков. Той добави, че до момента са подадени 39 заявления за обезщетения, които обхващат 2400 декара.  

Министър Иван Иванов съобщи, че днес има заседание на междуведомствената група на експерти от ведомството и специалисти от Министерството на транспорта, за да се изчистят по-прецизно въпросите около противоградната защита.

Премиерът отбеляза, че са предвидени допълнителни средства от 300 милиона лева, които до края на годината ще бъде насочени към земеделските стопани, във връзка с кризата в Украйна. Средствата ще бъдат осигурени чрез  европейски и национални мерки. 

 На среща с фермерите Петков съобщи още, че е назначена охрана на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов, защото вече получил първите заплахи за живота си. Причината е заради проверките на фирмата за фито-санитарен контрол на граничния пункт "Капитан Андреево".

Според премиера срещу правителството се води негативна кампания, както отвътре, така и отвън. "Има хора, които знаят, че ще отидат в затвора, ако нашето правителство остане. Затова наливат огромни средства в черен пиар. Когато се види, че държавата дава подкрепа и работи прозрачно, честно и на бързи обороти, мъглата от негативен пиар ще се разсее", подчерта още той.
Сред външните фактори, които атакуват кабинета, са несъгласните с външната ни политика и по-конкретно с газа, добави той.

Припомняме, че заради нанесените щети върху обработваемите площи фермери излязоха на няколкодневни протести миналата седмица като блокираха  движението по пътя от Пловдив към Хасково.

Земеделците твърдят, че между 70 и 80% от продукцията им е унищожена, като засегнатите площи са около 10 000 декара. 

Хората нямат застраховки, тъй като те не покриват унищожената техническа инфраструктура. Освен това много от тях са теглили кредити, което ги поставя в опасност от фалити.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Петков: Няма да пращаме оръжия за Украйна! За РСМ няма да решаваме под натиск!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!