Градушка унищожи цялата реколта в Садово. Забрани за обстрелване на градоносни облаци? – надявалите се на реколта ще са гладни?

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Градушка с големината на орех падна в Садово. За 15 минути всичко побеля. Реколтата е съсипана, предаде bTV.

Забрана за стрелба по градоносните облаци заради прелитащ самолет е станала причина за градушката, научи bTV от свои източници.

Клетката на градоносния облак е била огромна. Точно, когато са започнали да я обработват с градоносни ракети, са получили забрана за стреляне заради прелитащ самолет. В продължение на 20 минути облакът е нараствал, без да може да бъде обработен и това се оказва фатално за хората от Садово. 

По полето няма останала здрава култура. 

Градушка падна и в районите на Видин, Белоградчик, села около Монтана, Кютендил, райони в Подбалкана като Казанлък и Сливен, както и около Ямбол

Гръмотевици и буря имаше в София и района. Градушка унищожи голяма част от насажденията в Садово и село Чешнегирово, съобщи за БТА кметът на община Садово Димитър Здравков. По думите му, валежът е започнал към 16:30 ч. и е бил интензивен. Продължил е около 25 минути. 

Размерът на падналите ледени зърна е бил колкото череша. "По моя информация заради прелитащи самолети не са били изстреляни противоградни ракети", каза Здравков. Кметът добави, че към момента знае от земеделски стопани за напълно унищожени посеви от царевица, слънчоглед, нахут, марули. Където е минала градушката, е поразила всичко, каза Здравков.

Имало е забрани за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащи самолети

Всички обстрелвания на градоносни облаци от площадките на полигона в Поповица в последния месец са били прекъсвани заради прелитащи самолети.

Заради такава забрана през август миналата година, опустошителна градушка унищожи селскостопанската продукция в 15 пловдивски села и причини щети за милиони. Част от пострадалите земеделци все още очакват обезщетенията си, а служителите на полигона настояват за общ подход между институциите заради налагането на забрана върху въздушното пространство, предаде БНТ.

Ракетната площадка в пловдивското село Поповица е част от 29-те площадки, които са на подчинение на полигона в Поповица. До този момент от началото на сезона шест пъти в различните площадки са обработвани градоносни облаци. Един от най-големите проблеми обаче, според работещите остават забраните, които са налагани за обстрелване на облаците заради преминаване на самолети.

От началото на активния сезон за борба с градушките 87 стрелци изпълняват непрекъснати дежурства. Мъжете са в постоянна връзка с командния център на полигона, откъдето получават нарежданията за стрелба по градоносните облаци.

"На ракетната площадка сме трима колеги, сменяме се на 24 часа, сами сме през деня и през нощта. Стреляме, работим в най-лошото време", обясни Янко Янев - отговорник на ракетната площадка в село Поповица.

Всички площадки от полигон Поповица са подсигурени с нужния брой с ракети за сезона за обстрел на градоносните облаци.

Въпреки че ракети има, проблем за служителите са налаганите забрани за използването им. От края на април досега, всички шест обработки на градоносни облаци са били прекъсвани поне по два пъти от Центъра за координиране използването на въздушното пространство заради преминаващи самолети, твърдят от полигона в Поповица.

"Забраните като брой се увеличават, нали и ето логично, защото до нас са две големи летища и Крумово и Чешнигирово, като имаме предвид, че и Граф Игнатиево е сравнително близко до нас. Мога да кажа, че активността на военните се увеличава, прелитат и чужди самолети, натовски самолети. Забраните са нещо, което тепърва, според мен, ще пречи на нашата работа", казва пред националната телевизия Никола Ковачев- директор на РД „Борба с градушките"- Поповица.

Земеделците, които миналото лято изгубиха продукцията, продължават да са изключително притеснени заради близостта си до едно от летищата.

След миналогодишните проблеми с опазването на реколтата в пловидвско, схемата за действие между Ръководство въздушно движение и Агенцията за борба с градушките е оптимизирана с по-кратко време за даване на разрешение за стрелба.

"Това е 20 минути преди началото. В това време ние съответно сме длъжни 5 минути преди да изтече това време, да освободим съответното въздушно пространство от въздухоплавателни средства. Това са времената, които ние успяхме да минимизираме но не можем да паднем и под определено време, тъй като има технологично време", обясни Иван Дяксов, зам.-директор на РВД - Пловдив.

От полигона в Поповица обаче твърдят, че разрешенията за стрелба,издавани от координационния център, продължават да се бавят. Подразделението в Поповица защитава близо 2 500 000 декара площи, от тях обработваемите са над 1 800 000 декара.

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Фотоархив на комунистическите зверства – Част І: Китай и Тибет

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Градушка унищожи цялата реколта в Садово - Общество - Новини Бг

Градушка унищожи реколта в Садово и Чешнегирово, проливни дъждове и бури в редица градове (ВИДЕА/ ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Имало е забрани за стрелба срещу градоносните облаци заради прелитащи самолети - Общество - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!