Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ердоган потвърди позицията си, че е против приемането на Финландия и Швеция в НАТО

Турският президент Реджеп Ердоган държи на ветото си спрямо молбите за членство в НАТО на Финландия и Швеция, обвинявайки държавите, че са меки към „терористи“, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

„Докато Реджеп Тайип Ердоган е начело на турската държава не можем да кажем „да“ на приемането в НАТО на държави, които подкрепят терора“, е заявил Ердоган, цитиран от вестник „Хюриет“. 

Разговорите на Анкара с представители на двете държави, състояли се през седмицата, не са протекли както се е очаквало, е заявил Ердоган пред турски журналисти в самолета при връщане от Азербайджан.  

Турският президент е посочил, че Финландия и Швеция не са предприели очаквани стъпки за борба срещу тероризма. 

В момента Турция е единствената страна-членка на НАТО, която публично блокира започването на процеса по приемането на двете държави в Алианса.    

Анкара оправдава позицията си като казва, че Финландия и Швеция подкрепят смятани от нея за „терористични организации“ каквато е Кюрдската работническа партия (ПКК). Турция настоява и за екстрадицията на лица, смятаните от нея за “терористи“, от двете държави. ДПА отбелязва, че не е ясно кои са лицата, които Анкара визира. Според турската медия списъка за екстрадиция съдържа името на Рагип Зараколу, издател, който критикува управлението на Ердоган и живее в Швеция. 

Пред журналисти турският президент е споменал факта, че в деня на пристигане на делегациите от Финландия и Швеция по националната шведска телевизия интервю е дал Салех Муслим, който е член на сирийката кюрдска администрация в Североизточна Сирия, отбелязва Асошиейтед прес. По думите на Ердоган конкретната случка е доказателство, че Швеция подкрепя сирийските кюрдски бойци, които Турция приема като разклонение на незаконна кюрдска групировка, която води въоръжена борба срещу турските власти от 1984 г.   

Ердоган обвинява Германия, Франция и Холандия, че също подкрепят тероризма. 

Всички страни-членки на НАТО трябва да одобрят приемането на двете скандинавски държави в Алианса. Турция, която има втората по големина армия в НАТО, заяви, че тя няма да разреши приемането им, ако не бъдат предприети определени стъпки, включително вдигане на ограниченията за сделките за оръжие, наложени на Анкара. 

Пред журналистите Ердоган заяви, че в понеделник ще разговаря по телефона с лидерите на Русия и Украйна.  

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно-дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Ердоган потвърди позицията си, че е против приемането на Финландия и Швеция в НАТО - Балкани - Новини Бг

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!