Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пълна независимост! Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток-3"

Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ 'Марица Изток-3'
Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Американската инвестиционна компания Kohlberg Kravis Roberts&Co (KKR) е новият собственик на ТЕЦ “КонтурГлобал Марица Изток 3”, съобщи Ройтерс. Председател на борда на глобалния институт към компанията е бившият шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс. 

В сделка на стойност 2,2 млрд. долара KKR е придобил друга американска компания - ContourGlobal, която има мажоритарен дял в българската електроцентрала, а 27% в нея са на Националната електрическа компания.

Бордът на компанията вече е одобрил офертата и препоръчва на акционерите да я подкрепят. Съгласие имало и от Reservoir Capital Group - най-големия акционер със 71,4% в ContourGlobal. Сделката ще се осъществи чрез компанията Cretaceous Bidco, регистрирана в Лондон в края на март 2022 г.

От KKR заявяват, че оценяват ContourGlobal като висококачествен бизнес, подкрепен от балансирано и географски диверсифицирано портфолио за производство на електроенергия. Компанията осигурявала привлекателна платформа за значителен бъдещ растеж, увеличаващ стойността, воден от променящия се характер на енергийната индустрия в резултат на целите за декарбонизация в момент на глобален енергиен преход.

ККR e една от водещите световни инвестиционни компании, има екип от над 1900 служители, а управляваните от нея активи се оценяват на близо 460 млрд. долара. Инвестициите са насочени в 10 сектора, основни сред които са енергетиката и капиталовите пазари.

Сделката за теца всъщност не е първата инвестиция на KKR в България. Компанията има дял в “Юнайтед груп”, където мажоритарен акционер е лондонският фонд “БиСи партнърс”. Преди близо 2 години “Юнайтед груп” купи БТК за 1,3 млрд. евро, а в началото на 2021 г. стана собственик и на Нова тв в сделка за 185 млн. евро.

През 2018 г. KKR наддаваше заедно с вече покойния чешки милиардер Петр Келнер за покупката на бизнеса на “Теленор” в България, Сърбия и Черна гора. Сделката тогава бе спечелена от компанията PPF на Келнер с цена от 2,8 млрд. евро.

СоntоurGlоbаl yпpaвлявa 138 централи в Eвpoпa, Ceвepнa и Латинска Aмepикa и Aфpикa.  Компанията влезе в България през 2011 г., когато купи от италианската “Енел” един от тецовете в Маришкия басейн. Сега централата произвежда 13% от тока, който се потребява в България.

Нечувано зло! Държавна машина за убийства + Центрове за отнемане на органи + Избрани за елиминиране = Над 1.5 милиона убити!

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток-3" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!