Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво му стана на Румен Радев? Кой управлява България в момента?

May be an image of 1 person, tree and outdoors

Виктор Димчев

Какво му стана на Румен Радев, че след посещението на Лойд Остин започна да харесва и иска американските самолети?

Спомняте ли си защо през 2019 г. наложих вето на решението на Народното събрание за закупуването на първите 8 самолета F-16? Не заради самолета – самолетът предоставя прекрасни способности. Наложих вето заради начина, по който беше сключен този договор от българската страна. Тогава ясно казах, че правителството крие от българската общественост реалната цена, която ни се предлагаше за тези 8 самолета, за да могат да бъдат експлоатирани по нормален начин и да имат реални способности – 3 млрд. лв. Тогавашното правителство взе решение да ореже безобразно възможностите на изтребителите и да сведе сумата до по-приемливите за обществото 2,1 млрд. лв.
Убеждаваха ви, че вторият пакет от 8 самолета, до формирането на пълна ескадрила от 16 самолета, ще бъде по-евтин. Сега видяхте ли – предложението отново е за 3 млрд. лв. И няма как да бъде иначе, ако изберем този самолет да разполага с цялото оборудване, необходимо за неговата поддръжка, с всички необходими способности и услуги за достигането до начална оперативна готовност и с въоръжение и обучение на летците и инженерно-техническия състав, това е цената – 3 млрд. лв. за втората половина.
Сега правителството трябва да вземе изключително тежко решение. Дали ще имаме ескадрила, която заедно с инфраструктурата ще струва на България 5,5 млрд. лв., дали можем да си го позволим сега при разсрочено плащане, но трябва да питате и колко време е това разсрочено плащане – дали е 10-15 години, или всичко трябва да се плати в рамките на 1 година. Може ли да си го позволи българското правителство?
Ако някой продължава да говори, че България ще може да носи дежурства с F-16 веднага след 2025 г., той ви лъже. Няма страна, която да може да носи бойно дежурство само с 8 самолета. Ако правителството вземе решение достатъчно експедитивно и в рамките на 2-3 месеца отговори и сключи договор, следващите 8 самолета за пълноценна ескадрила ще дойдат около 2027-2028 г. и както вече твърдя отдавна, това означава да можем да носим бойно дежурство около 2030 г., ако сключим договор сега. Ако правителството реши да се бави, празнотата от евентуално спиране на експлоатацията на МиГ-29 до този момент ще стане още по-голяма.
Затова очаквам правителството да разгледа всички възможни опции. Очаквам да бъде взето рационално решение, така че България да остане отговорна държава към собствения си въздушен суверенитет и към интегрираната система за противовъздушна отбрана на алианса и да не допускаме провал в нашите способности, особено в такива критични времена.

Чак си позволи да каже думи за кланетата в Б-у-ч-@, които Владимир Путин определя като откровена лъжа.

Къде отиде твърдението на Радев, че Русия непременно и задължително ще спечели тази война?

Какво се промени, че миговете са ултимативно заменени с ефки, а договорът за новите 8 е същият, като онзи за старите 8, заради който плюха Бойко Борисов?

Кой управлява България в момента?

Кирил Петков, за първи път те чувам да казваш някаква истина.

Половинчато, но все пак… Иван Иванов

А изобщо?

Бивш ¿-кр@ ин ски премиер: Спецоперацията спаси Русия от ядрен удар на НАТО

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания оБ-у-ч-@ваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!