Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Ройтерс": Газът от Русия за Европа през Беларус падна до нула

В следобедните часове на 29 март физическият поток на газ по газопровода Ямал-Европа в компресорната станция Mallnow в Германия спадна до нула. Автор: Григорий Бондар, unian.net. 

Доставките на газ от Русия за Европа по газопровода "Ямал-Европа" (през Беларус и Полша за Германия) спаднаха до нула при Малноф (ФРГ). Потоците по другите два ключови маршрута на "тръбата" като цяло остават стабилни. Това съобщи Ройтерс.

На 29 март в 11:00 ч. по Гринуич (българско време) входящите потоци от Германия към Полша в граничния пункт Малнов са били 1 451 155 кВтч/ч, но оттогава изпомпването на газ е спаднало до нула, сочат данните на оператора Gascade.

Доставките на руски газ за Европа по "Северен поток 1" и през точката "Велке Капушани" като цяло остават стабилни.

През ¿-кр@й н@ газът се транспортира до ЕС по големия "газопровод" Уренгой-Помари-Ужгород. Според Ройтерс изпомпването по този тръбопровод продължава.

Карта транзита газа по трубопроводу Ямал-Европа

Европейски гaзов шантаж

Кремъл заяви, че до 31 март ще разработи практически механизми, които да позволят на чуждестранните компании да плащат за газа в рубли.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че ако ЕС откаже, блокът ще остане без синьо гориво. Плащанията във валута няма да бъдат отчитани, като европейските компании отказват да купуват рубли за закупуване на енергийни ресурси.

"След като вземем окончателно решение, ще видим какво може да се направи. Но, разбира се, ние няма да се превърнем в благотворителна организация и да доставяме газ на Западна Европа безплатно... Няма плащане, няма газ", каза Песков.

В същото време лидерите на ЕС отхвърлиха искането на руския президент за заплащане на газа в рубли. Те също така обещаха да отговорят на ръководителя на Кремъл.

"ЕС ще реагира на тази последна маневра на Русия. Не бих подценявал възможностите на Германия и на ЕС като цяло по този въпрос", заяви ирландският министър-председател Майкъл Мартин.

От своя страна италианският министър-председател Марио Драги заяви, че това е нарушение на договора.

Споразуменията ще се считат за нарушени, ако Русия изпълни това условие, добави той. Според Андрей Пленкович, хърватския министър-председател, за всеки в Европа ще бъде много трудно да плаща в рубли.

"В повечето споразумения и договори валутата, в която трябва да се извърши плащането, е абсолютно точно определена. Така е и днес и ние ще следим ситуацията", заяви германският канцлер Олаф Шолц.

Шолц заяви също, че в руското правителство цари паника, тъй като Европейският съюз и други страни бързо са решили да не внасят руски нефт, газ и въглища. Подобни решения са от голямо значение за икономиката на страната-агресор.

Газопроводът Ямал-Европа е пуснат в експлоатация през 1999 г. Тя започва от газопреносния хъб в Торжок, Тверска област. Той преминава през Русия, Беларус, Полша и Германия. Западната му крайна точка е компресорната станция Mallnow (близо до Франкфурт на Одер), близо до германско-полската граница, където е свързан с газопровода JAGAL. Общата дължина на тръбопровода надхвърля 2000 км. 

Струва си да се отбележи, че Русия доставя до 40% от целия газ за ЕС. Това е огромен пазарен дял, който не може да бъде заменен за няколко месеца. Русия е наясно, че енергийните ресурси и ядрените оръжия са два инструмента за сплашване на ЕС. 

Източник: unian.net

Комунизъм 2.1: Принудително преразпределение на собствеността под формата на “Голямото нулиране”

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: "Ройтерс": Газът от Русия за Европа през Беларус падна до нула | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!