Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша отказа да плаща руския газ в рубли, a Великобритания...

Полша отказа да плаща руския газ в рубли, a Великобритания...

Полската гaзова компания ПГНиГ (PGNiG)  отхвърли искането, посочвайки, че ще продължи да плаща покупките си на руски газ според действащия договор, информира Франс прес.

Договорът изтича в края на годината и Варшава възнамерява изцяло да се освободи от зависимостта от руския газ, най-вече чрез газопровода "Балтик пайп", по който ще внася норвежки газ през Дания, както и чрез терминала си за втечнен природен газ. 

Германия и Австрия вчера вече отхвърлиха искането.

Великобритания прави оценка на руското искане за получавания газ да се плаща в рубли, каза днес говорител на британския премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс. 

Искането за плащане в рубли, заявено вчера от руския президент Владимир Путин, се разглежда като опит на Москва подкрепи националната си валута, която се срина след налагането на санкциите срещу Русия.

Внимателно проучваме последствията от руското искане, отбеляза британският говорител.

Володин смята решението на Путин да се откаже от плащанията за газ в чуждестранна валута за историческо

/Поглед.инфо/ Отказът от сетълмент с Европа за газ във валута е историческа стъпка за Русия, каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин.

Руската федерация ще премине по отношение на сетълментите с европейските потребители към формула, която включва рубли вместо чуждестранни валути. Според Володин това решение е историческо, без него не може да има финансов и икономически суверенитет на Русия.

Държавният глава обяви малко по-рано, че Руската федерация ще изнася природен газ за рубли. Министерският съвет и Централната банка трябва да определят процедурата за извършване на транзакции в рамките на една седмица.

„Отхвърлянето на сетълменти в долари и евро е историческо решение, без което е невъзможно да се създаде финансов и икономически суверенитет на Русия. Стъпка към дедоларизация на нашата икономика“, отбеляза политикът в Telegram.

Освен това руският лидер каза, че с действията си за замразяване на международните резерви на Централната банка западните лидери признават фалит на Русия.

Американска конгресменка: САЩ и НАТО финансират ¿-кр@ ин ски нацисти – Американски военен анализатор: САЩ и Великобритания обучаваха ¿-кр@ ин ски нацисти

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Nikolay Barekov: Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: Полша отказа да плаща руския газ в рубли, a Великобритания...

Володин смята решението на Путин да се откаже от плащанията за газ в чуждестранна валута за историческо - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!