Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЗРИВЯ ОБЩЕСТВОТО И АЗ: Да попитам Шефа на КНСБ КОГА СМЯТА ДА ОБГРИЖИ (и) БЪЛГАРИТЕ?

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Гълъбина Митева

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВЗРИВЯ ОБЩЕСТВОТО И АЗ, ПО ПОВОД ОБГРИЖВАНЕТО НА БЕЖ'АНЦИ, а именно: Да попитам Шефа на КНСБ КОГА СМЯТА ДА ОБГРИЖИ БЪЛГАРИТЕ?

Пламен Димитров, КНСБ: "БЕЖ'АНЦИТЕ ОТ ВОЙ'НАТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕ САМО ОБГРИЖЕНИ, А И НАСЪРЧЕНИ И СТИМУЛИРАНИ ДА ОСТАНАТ ЗАВИНАГИ В България" Господин Димитров! Относно БЕЖ'АНЦИТЕ - няма да кажа и дума. Разбира се, че хора, които бягат от вой'ната - трябва да бъдат добре приети, обгрижени, и обслужени. Да получат подслон, храна, и топлина. Без значение от каква националност са. Било укра'инци - било марсианци.

Аз искам да кажа само нещо, относно вашето становище, а именно: че, освен 40-те лева на ден (на човек) - тези хора ТРЯБВА ДА БЪДАТ СТИМУЛИРАНИ И ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ ЗАВИНАГИ. Стимулирани - с подходяща работа, подходящо заплащане, и т.н.

В този ред на мисли ще Ви припомня, че ЕДНА БЪЛГАРСКА МАЙКА получава 40 лв НЕ НА ДЕН, а НА МЕСЕЦ - за отглеждането на едно българско дете.

Силно съм изкушена да напомня и това, че ЕДИН БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕР ОЦЕЛЯВА С 10 ЛВ НА ДЕН. С ДЕСЕТ - А НЕ С ЧЕТИРИ ПО ДЕСЕТ! В по-голямата си част - с десет. Тук-там, с 15, много рядко - с 20. Лева на ден! За 30, 40, 45 години труд!

При така тръгналия накриво разговор - ми се ще да Ви попитам: Що не стимулирате наред? КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, В ТОВА ЧИСЛО И КНСБ - ЩЕ НАСЪРЧИ И БЪЛГАРИТЕ ДА ОСТАНАТ в България?

Мога да Ви попитам и по друг начин:

Кога държавата ще насърчи и стимулира БЪЛГАРСКИТЕ БЕ'ЖАНЦИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОЙ'НА, която се води вече 30 години на територията на тази страна - и те напуснаха ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ - да търсят хляб по чуждите земи?

Тях кога ще ги насърчите да се върнат?

След като 30 години ги насърчавате да бягат - кога ще ги насърчите да се върнат, ми е интересно?

И смятате ли да го направите?

Вие, и всички институции на АБДИКИРАЛАТА ОТ СВОИТЕ СОЦИАЛНИ ФУНКЦИИ ДЪРЖАВА (която отдавна вече е само територия) - България? Ще ги насърчите ли?

Те също са жертви. На една друга вой'на. Която също убива.

Икономическата вой'на също убива, г-н Димитров (Пламен Д'имитров)

И, ако оная, другата война - убива от раз, с една бомба над главата - икономическата война убива по-бавно, но също толкова сигурно - добре е да го знаете!

Къде бяхте, конкретно Вие - и, къде беше ДЪРЖАВАТА, когато ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ напуснаха територията? В търсене на по-добър живот (и, въобще на живот)?

Крайно време е и тях да ги НАСЪРЧИТЕ!

Да ги СТИМУЛИРАТЕ да се върнат.

След като 30 години ги насърчавате ДА БЯГАТ - крайно време е да ги насърчите да се върнат, не мислите ли?

Все си мисля, че АКО ИМ ПРЕДЛОЖИТЕ И НА ТЯХ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПО 40 ЛВ НА ДЕН + ПОДХОДЯЩА РАБОТА С ПОДХОДЯЩО ЗАПЛАЩАНЕ - ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ЩЕ СЕ ВЪРНАТ! Тук, в България - където им е мястото. Защото са БЪЛГАРИ!

Да, навярно ще има и такива, които ще останат там, където ГИ ПРОГОНИХТЕ. И където вече са си устроили друг живот.

Но една голяма част от тях ще се върнат! И знаете ли как ще се зарадват? Ще постегнат порутените си, изоставени бащини къщи, ще склопят очите на престарелите си майки, и бащи. Ще засеят в дворовете си български домат и пипер, и български здравец и невен ще никне покрай оградите...

Имам племенница в Испания, на 18 години, която не съм виждала, и която НЕ ЗНАЕ БЪЛГАРСКИ! Има български баби и дядовци - които не са виждали внуците си! (освен по скайп) И внуците им не знаят български! Този ПОЗОР е за вас, г-н Димитров - за Вас, и за ДЪРЖАВАТА, заедно с всичките й институции, и цялата й политика.

Ето, в тая насока трябва да си насочите стимулите, г-н шеф на КНСБ. НЕ КАЗВАМ, че бежанци от вой'ната не трябва да бъдат обгрижвани. Но, айде малко да насърчим и българите, а?

Докога ДЪРЖАВАТА ще бъде майка ЗА ЧУЖДИТЕ, и мащеха ЗА СВОИТЕ? Мен, конкретно - с какво ме насърчихте да остана (въпреки, че съм тук) Аз съм тук ВЪПРЕКИ политиката на държавата - а, не - защото ме е насърчила по някакъв начин!

Петнайсет години бях ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТ в София. В собствената си държава! Никога не съм искала да живея в София. Но ОЦЕЛЯВАХ ИКОНОМИЧЕСКИ там. Как оцелявах ли? КАТО РАБОТЕХ ПО 12 ЧАСА НА ДЕН СЕДЕМ ДНИ В СЕДМИЦАТА. И въпреки това се върнах на село не със спестявания - а с кредит. Кредит, който успях да изплатя тук. За 11 години! Как го изплатих ли? Ми, със средствата от своите книги, и... С ГЛАД!

Една седмица глад = на 1 вноска по кредит. Чиста работа!

И така... 11 години! Вече го изплатих. Изплатих... Но съм твърде уморена. И ТВЪРДЕ ОБЕЗСЪРЧЕНА! Насърчете ме да остана. Насърчете ме да живея!

Засега само моите читатели ме насърчават - като купуват моите книги. Тук-там някой заблуден читател ме насърчава, като ми превежда по сметката сто, двеста лева... Просто така - заради таланта ми. Антон Горчев умря като шофьор на такси! Голямата Невена Коканова беше обгрижвана от почитатели на нейния талант в последните й дни - не от Вас, и не от държавата! А, как почина Христо Фотев (ако изобщо сте го чули) - и много други - да не изброявам? Христо Фотев умря от глад! - и това е публична тайна. Докога хората на изкуството ще карат таксита - и ще умират от глад - за да им кичите после гробовете с цветя?

Насърчавайте наред, господа... Като сте почнали! Насърчавайте наред - а не да мерите с два аршина! ТРИ МИЛИОНА БЪЛГАРИ - БЕЖ'АНЦИ ОТ ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОЙ'НА СЪЩО ОЧАКВАТ ДА ГИ НАСЪРЧИТЕ ДА СЕ ВЪРНАТ. И да ги стимулирате да останат. С подходяща работа, и подходящо заплащане. Европейско заплащане! Нали сме в Европейския съюз.

Нека насърчаването започне сега! Ако може.

С уважение към пострадалите от вой'ната, И С ОГРОМНО НЕУВАЖЕНИЕ КОНКРЕТНО КЪМ ВАС, И ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА, В ЛИЦЕТО НА НЕЙНИТЕ ПОЛИТИЦИ, УПРАВЛЯВАЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ:

Гълъбина Митева

Беж'анец от ИКОНОМИЧЕСКАТА ВОЙ'НА, която се води на територията на тази страна. Вече 30 години!

Но не съм напуснала територията, обаче! Напук на вас - и въпреки вас! Въпреки лицемерието, гено'цида, наглостта, арогантността, безхаберието, и човеконенавистната ви политика.

Изображението под поста: Една българска майка, която чака прокудените й деца да се завърнат от чужбина!

Стимулирайте ги да се върнат! Като толкова знаете да стимулирате...

Искам да попитам бежанците от ¿-кр@й н@ – защо не казвате истината на народа ни?

Бежанците от ¿-кр@й н@ поразиха Европа с простащина

Руслан Мъйнов: Защо никой не говори как ¿-кр@ ин ци изгориха живи 50 души и бременна жена в О де с@?

Защо ние, данъкоплатците в най-бедната и тъпа държава в Европа, издържаме богати чужди граждани с луксозни джипове в България, вместо да лекуваме със същите пари (вместо с капачки) болните си деца?

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!