Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България се подготвя за ядрена атака! Да благодари на новият военен министър

Новият военен министър Тодор Тагарев ни прави мишена – вкарва ракети на НАТО в България – Кани Путин "на гости"

Тодор Тагарев: Членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха
Тодор Тагарев: Членството ни в НАТО гарантира суверенитета ни във въздуха - Cross.bg

Кабинетът отпуска близо 4 милиона лева за закупуване на таблетки калиев йодид и за ремонт на системата за ранно предупреждение и оповестяване.

С Решението се одобрява финансиране на дейности за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, в размер на 4 100 000 лв., за финансово обезпечаване на подновяването на запасите от таблетки калиев йодид с изтекъл срок на годност към 31.12.2021 г. и за закупуване на модули и части за ремонт на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване.

Средствата се разпределят в съответствие с Решението от Протокол № 2 от заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, проведено на 25 февруари 2022 г., се казва още в решението на министрите.

Калиевият йодид се използва за блокиране или намаляване на натрупването на радиоактивни изотопи на йода в щитовидната жлеза и респективно намаляване на риска от хипотироидизъм и рак на щитовидната жлеза в условията на инциденти,

свързани с радиоактивно замърсяване и отделяне на йодни и технециеви радионуклиди (аварии в ядрени електроцентрали, терористични актове, ядрено нападение и др.).

Произвежданите от щитовидната жлеза хормони (тироксин и трийодтиронин) са йодсъдържащи аминокиселинни производни и за техния синтез щитовидната жлеза трябва да поеме йод от кръвта. Ако има радиоактивен йоден изотоп (йод-131) , той се поема, както и "нормалният" неизлъчващ (йод-127) изотоп.

Няма промяна в радиационната обстановка в страната, съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. От миналата седмица Националният център по радиобиология и радиационна защита (НЦРРЗ) е предприел мерки за увеличаване на мониторинга на атмосферните отлагания. На отделите "Радиационен контрол" на регионалните здравни инспекции във Варна, Русе, Бургас, Пловдив и Враца е разпоредено да се пристъпи към ежеседмично измерване на посочения параметър, а при възможност да се пробонабира и анализира атмосферен въздух, предаде БТА.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Сатанист разкри КОЙ е създателят на комунизма, каква е неговата крайна цел и кaк тpитe cвeтoвни вoйни ca внимaтeлнo плaниpaни

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Еврейската болшевишка революция и руският комунизъм

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov

Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.

Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.

Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: България се подготвя за ядрена атака - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!