Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Промяната, съветвана от "Шесто" на ДС? “Шестак” и ортак на Жоро “Инса” съветва Бойко Рашков в МВР

Съветникът в МВР Пламен Стоилов Фердов е работил за комунистическата Държавна сигурност в политическото “Шесто” управление, а също така е имал общ бизнес със собственика на “Инса ойл” Георги Самуилов, който е сочен като близък до депутата Делян Пеевски.

Според данни от Комисията по досиетата Фердов е бил щатен служител на ДС, управление VІ, назначен за разузнавач със заповед № К-2938/ 28.08.1987 г. Сред постиженията му е вербовката на явочник “Витоша” /Емил Иванов Вълчев/ през 1989 г. Бащата на Пламен Фердов – Стоил Фердов също е бил в структурите на ДС като н-к на отдел в управление II /контраразузнаване/ и е карал курс в СССР. Бил е и генерален консул в Минск от 1989 г. до 1992 г.

СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

През 1999 Пламен Фердов и Георги Самуилов стават съдружници в дружеството “Инса Трейдинг”, което се занимава с търговия с петролни продукти. Георги Самуилов е бивш директор на петролния бизнес на “Мултигруп” и след разпада на групировката създаде “Инса Ойл”, която има рафинерия в гр. Раковски. Всъщност оригиналната фирма “Инса” е създадена през 1995 г. а, “Инса Ойл” се появява през 2001 г.

Създаването на “Инса Трейдинг” през 1999 г.

“Инса Ойл” нашумя след акция на НСБОП през март 2006 г., когато водените от Ваньо Танов антимафиоти откриха фалшиви горива за над 50 млн. лв. Тогава Самуилов заяви, че е жертва на поръчка на конкуренцията.

Месец преди акцията на НСБОП Георги Самуилов продава дяловете си в “Инса Трейдинг” на Пламен Фердов и Васил Николов, сочат документи в Търговския регистър. С продажбата той е заличен като съдружник във фирмата.

Но преди Самуилов да се скрие като собственик, през 2005 г. Фердов и Николов създават друга фирма за търговия с петролни продукти, носеща името “Инса Трейд”. В момента собственици на “Инса Трейд” са бившата съпруга на Фердов Диана Белчева и Мая Ушакова. През най-силната си година 2011 “Инса Трейд” е отчела 204 хил. лева нетни приходи от продажби, а през 2020 те спадат до 60 хил. лева.

Репортерите на БРРД положиха усилия да се свържат за коментар с Фердов, с пресцентъра на МВР и лично с Бойко Рашков по телефона, но нито един от тях не отговори на обажданията.

Проксита на Пеевски и заплахи срещу журналист

В началото на януари БРРД публикува разследване за лобистките договори на американския лобист Антъни Подеста с български бизнесмени, които се свързват с интересите на санкционирания по закона “Магнитски” олигарх и депутат Делян Пеевски. Един от договорите е с фирма на Георги Самуилов. Друг договор за 1,2 милиона долара е сключен с Велико Желев от “Хидрострой”. Този договор се оказа недеклариран по американския закон. Отделно от това Подеста има договор с износителя на оръжие Кирил Кленовски за лобиране в Рияд и е отворил обща фирма със скандалния адвокат Момчил Мондешки, което сочи, че интересите му в България са дълготрайни.

Икономическият седмичник “Капитал” съобщава, че според многобройни източници Самуилов контролира фирма, закупила имоти от Пеевски за много милиони. Сред тях е и знаковия хотел “Берлин”, където се намираха офисите на Пеевски.

БРРД се свърза по телефона със Самуилов и го попита за връзката с Пеевски. Той заяви, че никога не се е срещал с Делян Пеевски и не го познава лично, както и че няма нищо общо с неговия бизнес.

По време на разследването за договорите на Подеста главният редактор на БРРД Атанас Чобанов получи информация от американското посолство за “непосредствена заплаха” за здравето и живота му. Той информира за заплахата ДАНС и лично премиера Кирил Петков, който разпореди на службите да проверят информацията и да неутрализират опасността.

До момента няма резултати от действията на тези институции, а присъствието на човек с биографията на Пламен Фердов в близкото обкръжение на министъра е по-скоро минус за подобно разследване.

Промяна, съветвана от ДС?

Преди няколко години сайтът за разследваща журналистика Биволъ установи, че най-приближеното лице на Пеевски адв. Сашо Ангелов е син на Параскев Параскевов, високопоставен офицер от Държавна сигурност. Именно Параскевов подписва договорите на Пеевски с лобистката фирма BGR Public Relations в САЩ. Друг приближен на Пеевски адвокат е Гено Андреев, син на покойния полк. Румен Андреев, също знаков кадър на ДС.

От “Панамските документи” и Досиетата “Пандора” стана ясно, че Ангелов е крайният собственик на ключови офшорни фирми, чрез които оперира Пеевски. На практика ако Делян Пеевски бъде отстранен, бизнесът му ще остане в ръцете на наследниците на ключови офицери от ДС, които са били колеги на бащата на Фердов и началници на самия съветник Пламен Фердов.

Вече няколко месеца от идването на Бойко Рашков начело на МВР той развива бурна дейност, за да разследва наследството на бившия премиер Бойко Борисов. Нищо подобно не се наблюдава обаче спрямо “айсберга на корупцията” Делян Пеевски, който междувременно се сдоби с депутатски имунитет.

Според източници на БРРД чадърът над Пеевски идва именно от Фердов като ключов представител на т.нар. “Задкулисие” в новото правителство.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Най-сетне признаха, че тяхната „Проверка на фактите“ е просто мнение

Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

ПОВЕЧЕ...

Nikolay Barekov
Навремето САЩ подкрепяха дясно-националистически режими из Латинска Америка, Азия и чат-пат в Африка в противовес на комунистическия СССР и Източния блок.
Откакто самата Северна Америка стана комунистическа и червеният флаг със сърпа и чука полуявно се развя над Белия дом, САЩ взеха да създават мрежа от псевдокомунистически режими, маскирани като прогресивни, ляво либерални, предмно из Европа, за да си правят щит спрямо консервативно -дясна Русия.
Толкова за идеологиите на 21 век.

Източник/ци: "Шестак" и ортак на Жоро "Инса" съветва Бойко Рашков в МВР - Bureau for Investigative Reporting and Data

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!