Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: Нидерландската критика заради правата на ЛГБТИ-общността вони на колониалното им минало

Нидерландската критика към Унгария заради нов закон за правата на ЛГБТИ-общността „вони“ на морално надмощие, вкоренено от колониалното минало на страната. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан, предава Reuters. 

Миналата седмица лидерите на Европейския съюз разкритикуваха Орбан заради новия закон, забраняващ на унгарските училища да използват материали, за които се смята, че насърчават хомосексуалността. Във връзка със закона министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте предупреди Орбан или да зачита правата на ЛГБТИ хората, или да изведе страната си от Блока. „Това е колониален подход“, каза Орбан пред общественото радио в петък. „Те (нидерландците) просто не се замислят какво могат и какво не могат да кажат за друга нация и законите на друга държава“. 

Орбан, който е изправен пред парламентарни избори през следващата година, става все по-радикален по отношение на социалната политика в самопровъзгласена борба за защита на традиционните християнски ценности на Унгария от западния либерализъм, твърди агенцията.

Неговото правителство казва, че законът, който влиза в сила през следващата седмица, не е насочен към хомосексуалистите, а е за защита на децата, чиито родители трябва да играят основната роля в образованието им за сексуалността.

ЕС настоява Орбан да отмени закона - част от вълната от ограничително законодателство, насочено също към медиите, съдилищата и мигрантите - и 17 от 27-те лидери на ЕС подписаха писмо, потвърждаващо ангажимента им за защита на правата на хомосексуалните.

Автор: "Труд"

Орбан: Миграцията не е човешко право, както не е човешко право и сексуалното образование на детето

Румен Радев за ЕС: Никой няма да обърква психиката на децата ни и да изкривява ценностите!

Чешкият президент срещу фундаменталната Европейска ценност: Транссексуалните са отвратителни!

Германия: Забраната на гей-пропаганда сред малолетни противоречи на европейските ценности! Байдън назначи специален пратеник за правата на ЛГБТ

Рюте иска изгонване на Унгария от ЕС, защото забрани основни ценности – гей-пропагандата сред деца

Was für eine Europa it’s das, her Rott?/ ЩО ЗА ЕВРОПА Е ТОВА, ГОСПОДИН РОТ?

Изправена пред вълна от трансджендъри, Швеция започна да се съмнява

Виктор Орбан: Европейският съюз се изроди в чудовище! Няма да сме послушните му овце!

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

БУНТ ПРОТИВ БОГ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

ЕВРОПЕЙСКИ ПРОИЗХОД НА КОМУНИЗМА

Орбан: Нидерландската критика заради правата на ЛГБТИ-общността вони на колониалното им минало

Източник/ци: Орбан: Нидерландската критика заради правата на ЛГБТИ-общността вони на колониалното им минало | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!