Турция във война с Ислямска държава (наужким): Дъщерята на Ердоган лекува ислямски екстремисти

Дъщерята на Ердоган лекува ислямски екстремисти

След близо година колебания и дори откровено противопоставяне на противниците на Ислямска държава по време на обсадата на Кобане, Турция започна военни операции срещу терористичната групировка.

Това се случва след като взрив, предизвикан от атентатор самоубиец, уби десетки и рани над 100 студенти в град Суруч, близо до границата със Сирия.

Предполага се, че атентатът е извършен от 18-годишно момиче, обучено и изпратено от Ислямска държава.

Във взривения днес културен център често са пристигали доброволци, които работят с кюрдските бежанци от разположения оттатък границата сирийски град Кобане. Синхронизиран атентат в сирийския град уби двама души.

Според кюрдски активисти атаката е за отмъщение на кюрдската съпротива за загубите на джихадистите в Кобане.

Освен това атентатът в Суруч е извършен с цел да сплаши турските власти, след като прокюрдската Народна демократична партия успя да влезе в парламента на изборите през миналия месец.

В отговор днес сутринта турските военновъздушни сили са осъществили въздушни удари срещу три позиции на Ислямска държава в Сирия в рамките на само 13 минути.

Три турски изтребители F-16 са ударили два щаба и един сборен пункт на терористите в Сирия с управляеми ракети.

Вчера по време на престрелки с Ислямска държава на границата в провинция Килис беше убит турски войник.

Междувременно Турция обяви, че предоставя военновъздушната база Инджирлик на САЩ за удари срещу джихадистите, след като в продължение на месеци отказваше да го направи. /darikfinance.bg/

Реджеп Ердоган крие мрачна тайна, дъщеря му лекува бойци на Ислямска държава

Реджеп Ердоган крие мрачна тайна, която обаче излезе наяве. Най-малката му дъщеря, Сюмейе, живее и работи в тайна военна болница в град Шанлъурфа, където ежедневно приемат с камиони, ранени джихадисти за лечение.

За тайната мисия на президентската щерка се разбра, след като медицинска сестра рискува да проговори пред Masdar news. За сътрудничеството на президентското семейство с ислямистките бойци се шушука отдавна, но за първи път някой открито заговаря за това.

Сюмейе Ердоган работи в болницата, където подготвят стаите за лечение на джихадистите и дори помага за тяхното спасяване. Сестрата дръзнала да разкрие, какво се случва в болницата е майка на две деца и от страх пред наказание и отмъщение, отказва да разкрие името си. Освен това принадлежи към алавитите, които са преследвани от шиитите. Затова и дълго време не смеела да каже какво се случва в болницата, където работи наследничката на президента. Тя разкрива още, че дъщерята на Ердоган има голямо влияние върху събитията в Сирия и отношенията с екстремистите, въпреки че официално стои в сянка.

Освен чрез дъщеря си, Реджеп Ердоган е свързан с джихадистите и чрез незаконен бизнес на сина си Неджметин Билял, твърди още порталът Masdar news, цитирани от македонския сайт tocka.com.mk. Младият мъж има успешна петролна компания, чрез която се смята, че купува тайно петрол от Ислямска държава и го продава на партньорите от Близкия изток. А президентът е сключил сделката с „дявола“ в лицето на организацията, само и само джихадистите да не нападат Турция. Що се отнася до атентата в Суруч, той е в отговор на решението на гражданите да започнат възстановяване на сирийския град Кобане, който е само на 10 километра от турския град.

Що се отнася до Сюмейе Ердоган, за най-малката дъщеря на президента се знае малко. Тя завърши лондонски колеж по икономика и политически науки.

Подобно на Реджеп Ердоган и тя влезе в политиката, а по думите на свидетели, работи и тайно в болница на границата със Сирия, където помага на джихадистите. /razkritia.com/