Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Богомил Бонев става служебен МВР министър, арестува показно Бойко за 24 часа

Снимка: Investor.bg

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП

Богомил Бонев е най-сигурният кандидат за вътрешен министър при евентуален служебен кабинет, разкриха източници на Narod.bg

Според тях вече са водени разговори с президента Румен Радев, който се надява именно някогашният главен секретар на МВР да поведе битката му срещу Бойко Борисов и да изкара на бял свят неговите далавери. Според плана Бонев щял да арестува показно премиера за 24 часа по Закона за МВР, за да видят България и светът, че хунтата на ГЕРБ не е недосегаема.

Независимо от опитите си да додрапа докрай във властта, Бойко Борисов се чувства вече несигурен и това личи от отчаяните му опити да „оглави протеста срещу себе си“, както много определиха „програмната му реч“ за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. 

Истината е, че този път премиерът се страхува много, защото винаги досега е подавал оставка режисирано и то по свое желание, за да замете следите си от далаверите и така до следващото правителство. 

Този път, обаче, народното недоволство не е под негов контрол нито пък разполага с предишните си пешки и офицери, които да го заместят и така да подготвят следващата партия властови шах. 

И ако някой може да се противопостави на Бойко Борисов с доказателства и с подходящо обвинение, което да го вкара в ареста, а после и в затвора, това е именно Богомил Бонев. 

Точно той е човекът, който познава мутренското минало на премиера, обвързаността му с групировките, както и опитите му да разпали война между тях през 2003 г., завършила с крах, убийства и почти пълна ликвидация на някогашната групировка ВИС, за сметка на СИК, с която Бойко Борисов е свързван от самото начало. 

Това намеква със статус във Фейсбук и самият Богомил Бонев. Коментарът му е доста показателен:

Преди да мислим за нова конституция: Всеки, който е бил част от СИК, ВИС и останалите групировки в деветдесетте години, няма право на политическа дейност.

Всяка партия, която е основана на такава основа, подлежи на незабавно закриване.

Всеки, който е упражнявал политическа дейност в нарушение на този закон, подлежи на наказателна отговорност с обратна сила. Заради скапаната съдебна система.

Малко предложения за нова констипация. 

Защо Бойко се страхува от служебен кабинет. Служебният кабинет е най-естественото нещо при криза на властта. Не ВНС, не нова конституция.

Защото, за разлика от първия служебен кабинет, с който Румен Радев назначи мекотели, сега се очаква да не стане така.

Служебният кабинет има ограничени функции: да организира честни избори.

Но това, от което се страхува Борисов е, да не би случайно служебният кабинет да потърси сметка за корупция. Ни повече, ни по-малко. Това е причината за репликата на Борисов: “Служебен кабинет, абсурд”.

Защо бе, защо те е страх?! Това е точно по Конституцията. Имало е вече много такива служебни кабинети.

Защо точно този ти бърка в очите?! Въпросът е риторичен. Защото те е страх. Страх ви е, че този път ще лъснете окончателно с корупцията.

Нали си мъж. Да въвлечеш страната в конституционна криза, която е по-скоро национална катастрофа, и да твърдиш, че тази криза, която сам си предизвикал, ще спаси страната с нова Конституция, която даже още не си я чел, това още не го е имало в историята на България.

Ако някога си я чел Конституцията на собствените си илитерати.

Как не те е срам, с цялата си неграмотност, да имаш самочувствието да нагазиш в такава сложна правна материя!“

Всъщност Бойко Борисов действително има защо да се страхува от служебен кабинет, който ще започне с неговия арест. 

Независимо от съмнителната подкрепа, която получава от ЕС и то, защото все още е удобен, в Брюксел вече задават неудобни въпроси около записите с кюлчетата злато и пачките пари в нощното шкафче, както и за уличаващите го записи, които Борисов опита да неглижира в характерния си стил: „Вижте как сладко спинкам!“ 

Всичко това става на фона на заканата на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, която заяви, че смята да ревизира организираната престъпност и корупцията на ниво на ЕС.

Публична тайна у нас е, че именно през проекти на Съюза са и най-големите далавери на Бойко Борисов, който обикаля до захлас с джипката си фалшиво ремонтирани магистрали, точно като престъпник който се връща на местопрестъплението си отново и отново. 

Но далаверите с евросредства дори не са най-голямата пробойна от управлението на Бойко Борисов, от която биха могли да дойдат мотивите за неговия арест и последвали обвинения за корупция в особено големи размери. 

Изнудваният с години бизнесмен и хазартен бос Васил Божков вече даде заявки, че разполага с достатъчно доказателства, които да покажат нивата на престъпно взаимодействие между властта у нас и бизнеса, задължен да се отчита с „такса спокойствие“. Точно, както в зараждането на мутренските времена у нас, но този път на много по-високо, правителствено ниво, когато рекетът се сраства със самото управление. До степен, в която едни хора от ГЕРБ звънят на шефове на предприятия, заявяват им намерението си да ги купят и ако те откажат, следват безброй проверки, данъчен натиск и в крайна сметка фалит, след който сделката става на безценица.

Този път Бойко Борисов е много уплашен, да, и сега това си личи дори и по начина, по който поднася преките си включвания, ограничаващи се най-вече от джипката, в която единствено се чувства удобно, настанен вътре като в огромна утроба или по-скоро в търбух, въртейки кормилото, убеден, че през него управлява държавата. 

Друг опасен момент за премиера идва от хората, от които се е освободил. Бомба със закъснител може да се окаже масонът Владислав Горанов, който бе  принуден да напусне поста си на финансов министър. Изобщо не е ясно дали няма да изтъргува нещата, които знае, като пряко замесен в далаверите на Борисов, в замяна на евентуалното си спокойствие. 

Горанов бе сред най-верните хора на Борисов, но в крайна сметка се стигна до освобождаването му в името на това, към което премиерът Борисов се стреми на всяка цена – да остане начело на държавата, чието управление отдавна е загубил. 

Това важи и за олигарсите, показно арестувани, по идентична схема, заради нежеланието им да плащат нарастващата с премиерския апетит за „филия с мас и мазнинка“ „такса спокойствие“.

Източници на Narod.bg разкриват, че в момента Борисов е изключително уплашен от вероятността номерът му със свикваването на Велико народно събрание да не мине и да се стигне до създаването на служебен кабинет. Което неминуемо би довело до ареста му, а оттам и до търсенето на отговорност. А това е въпрос на време. 

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

Видеоклип от спалнята на Борисов: На гости у Баце

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!