Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мутрашенко за Лукашенко: Следим със загриженост Беларус. Санкциите трябва да са за отговорните за недемократичните подходи

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

„Продължаваме да следим със загриженост обстановката в Беларусслед проведените на 9 август президентски избори“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Европейския съвет, което се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Държавните и правителствени ръководители на ЕС обсъдиха събитията в Беларус след президентските избори, които според тях не бяха проведени по свободен и честен начин. Това съобщиха от Правителствената информационна служба, предаде actualno.com.

Борисов изтъкна, че въвеждането на санкции трябва да е насочено към отговорните за недемократичните подходи в Беларус, а не към гражданите, които минават през много трудности в този кризисен период. Конкретните измерения на санкциите предстои да бъдат обсъдени от външните министри на ЕС.

„България подкрепя цялостен преглед на отношенията на Европейския съюз с Беларус, но промяната в страната трябва да идва от нейните граждани, а не отвън“, категоричен беше Борисов. Той напомни, че подкрепата, която ЕС от години оказва на Беларус е именно в помощ на гражданското общество и за развитие демократични структури.

Българският министър-председател подчерта пред колегите си, че е недопустимо използването на насилие срещу мирни протестиращи и такова не трябва да бъде допускано.

Той изтъкна и значението на политическия диалог с властта и с опозицията, за да се избегне по-нататъшна ескалация на напрежението. Всички канали за диалог трябва да останат отворени, подчерта Бойко Борисов.

Борисов отбеляза важната роля на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за разрешаване на кризисната ситуация в Беларус. По думите му трябва да се използват всички инструменти на европейката политика за съседство, които биха допринесли за деескалация на кризата. Премиерът изрази подкрепа за предложението за изпращане в Беларус на мисия на ЕС за установяване на фактите.

Борисов в Топ 80 на най-богатите в света? Как ще харчат гепените милиарди - това им е проблем

Истината за дядото на Бойко –„убийството” на 9.IX.1944 опровергано от очевидец

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Бойко Борисов и досието „Буда” – СИК, ТИМ и „Държавна сигурност”

USA топ журналистът Джеф Стайн кратко и ясно: Бойко Борисов е мафиот. Страх ме е да дойда в България

Божков: Помни ли Бойко затвора в Чехия през 1993 г... И кой му прати адвокат да го измъкне...

Васил Костов: Бойко Борисов пренасяше каптагон за Турция

Офицер от МВР: При акция срещу контрабанда Бойко Борисов се криеше под ТИР, измъкнахме го и го арестувахме!

Среден 3.43 с толкова е завършил Борисов за пожарникар

Ако не одобрявате един от най-младите комунисти в България Бойко, значи не одобрявате комунизма! Защо тогава не го осъдите?

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Осъдете комунизма и ВИЕ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!