Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Далаверите на Томислав Дончев (ЧАСТ ПЪРВА): Любимецът на Бойко замете кражби за 3,4 млн. лв. в НДК

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Престъплението упорито се прикрива, за да се размине без последствия за главните герои, всички до един приближени на Бойко Борисов, ядосва се информаторът ни, един от водещите опозиционери вътре в управляващата партия, която вече ударно върви към разпад.

ИСТОРИЯТА НА ЕДИН ГРАБЕЖ

Далаверата, в която дейно участие, засега безнаказано, взема вицепремиерът Томислав Дончев, започва през 2014-а година, когато Националният дворец на културата е под опеката на друг авер на Бойко Борисов – Вежди Рашидов в качеството му на министър на културата. Корупционната афера започва с назначаването за директор на НДК на бившия младежки лидер на СДС Мирослав Боршош. Търканията между скандалния шеф на НДК и Вежди Рашидов стават повод в средата на 2015-а Томислав Дончев да поиска да стане принципал на Двореца. Причаната е предстоящата подготовка за Европредседателството и свързаните с това ресурси.

Въпреки, че не заверява годишните финансови отчети и знае състоянието на дружеството, както и сериозното увеличение на загубите, Дончев не вади скандалната информация и се взима никакви мерки.

По времето, през което бившият габровски кмет е принципал, се осъществява и скандалната обществена поръчка, предмет на делото срещу Мирослав Боршош. Томислав Дончев е бил наясно, че обществената поръчка е компрометирана. Става дума за престъпно изразходвани над 3,4 млн. лв. с благословията на Томислав Дончев.

Мирослав Боршош си нае един от най-скъпите адвокати – Даниела Доковска, да го брани пред съда за далаверите в НДК

Освен това срещу бившия вече шеф на НДК и екс издател на в. „Новинар” са повдигнати още две обвинение – за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки.

Размерът на неправомерно похарчените от обвиняемия средства е актуализиран след допълнителна съдебно-икономическа експертиза за времето между 23 август 2016 г. и 26 юни 2017 г. Обвинението му за умишлена безстопанственост е във връзка със сключени от него договори с адвокатски дружества в периода 16 януари 2015 г. – 24 януари 2017 г., въпреки че в НДК са били назначени двама юрисконсулти. Към това разследващите добавят и изработването на сайт и технически паспорти, въпреки че дворецът вече е разполагал със интернет страница и два технически паспорта на сградата.

Боршош е обвинен за неизгодни сделки заради сключени от него 15 договора между 24 ноември 2014 г. и 23 декември 2015 г., с които са нанесени щети за 94 740 лв., обясни прокуратурата. Сред тях са 6 сделки за пиар обслужване, въпреки че в НДК на подобна длъжност работили четирима души, както и 9 за процесуално представителство пред съдебни органи, въпреки наличието на ведомствени юрисконсулти. Остава и още едно обвинението срещу Боршош – за безстопанственост за сключения лизингов договор за луксозния лексус, вследствие на който според разследващите Дворецът е бил ощетен с 28 399 лв.

На този фон лъснаха и престъпленията на Томислав Дончев – с промени в устава любимецът на Бойко е упълномощил изпълнителния директор на НДК Мирослав Боршош да одобрява безлимитни харчения. Преди измененията от 2015-а, когато НДК отива в сферата на влияние на Дончев, Боршош е имал право да се разпорежда самостоятелно само със средства до 50 000 лева. Всичко над тази сума е трябвало да мине пред одобрението на Съвета на директорите на НДК.

Narod.bg: Далаверите на Томислав Дончев (ЧАСТ ВТОРА): Овластена любовница на Мирослав Боршош опъва чадър над вицепремиера за кражбите в НДК

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!