Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Далаверите на Томислав Дончев (ЧАСТ ВТОРА): Овластена любовница на Мирослав Боршош опъва чадър над вицепремиера за кражбите в НДК

Томислав Дончев е топ герберът, който съвсем неслучайно „минава между капките” в слугинските медии и над далаверите му за милиони тегне омерта. Narod.bg обаче се зае със задачата да осветли финансовите машинации на габровеца, които е редно да станат достояние на цялото общество.

В първата част на нашето разследване ви разказахме за далаверата „НДК” за 3,4 милиона лева, която е завъртяна с изключителната подкрепа на вицепремиера, разкри пред Narod.bg депутат, запознат в детайли с измамата. Интересното е, че нашият източник е народен представител от ГЕРБ, на когото просто му писнало да го пришиват към измамите на шайката около Бойко Борисов.

Във втората част ще научите има ли чадър над Томислав Дончев и откъде идва протекцията по източването на НДК, докато директор бе бившият младежки лидер на СДС Мирослав Ласло Боршош?

Мирослав Боршош опитва да се измъкне сух от далаверите

Към днешна дата издателят и екс любовник на герберския МВР министър Румяна Бъчварова е подсъдим за нарушенията в Двореца. Източникът на Narod.bg е категоричен, че именно заради близостта си със социолога и основател на агенция „Маркет линкс“ дама, издателят и бивш лидер на младежката организация на СДС в периода 2001-2003 година се уредил и с благия пост директор на НДК.

Сигнал към прокуратурата беше подаден и по отношение на Томислав Дончев. В него се цитират прессъобщения, публикации в сайтове и разширени репортажи от заседанията на временната парламентарна комисия за НДК. В документа фигурират и цитат от изказване на самия Томислав Дончев, в който казва, че носи своята отговорност, подчерта депутатът пред Narod.bg.

Това подателите на сигнала определят като своеобразно самопризнание, че той е неглижирал умишлено финансовите нередности, оправдавайки се с постигнати резултати в сферата на културата, чиито стойности трудно могат да бъдат измерени.

В подадения през 2017-а сигнал има искане към тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров да разпореди извършването на досъдебно производство, в което да прецени дали Томислав Дончев да бъде привлечен като обвиняем.

Вицепремиерът обаче така и не призован пред съда в качеството си на принципал на НДК. Дончев остана само като свидетел по делото. Междувременно институцията отново мина под крилото на Министерството на културата. Премиерът Бойко Борисов пък не поиска оставката на своя любимец, а неговите колеги от ГЕРБ заеха защитна позиция.

Източници от средите на управляващите обаче коментират, че вицето на Бойко останал с убеждението, че скандалът с Мирослав Боршош придобил популярност именно, за да може НДК да се върне към културното ведомство, поясни народният представител от ГЕРБ пред Narod.bg.

Румяна Бъчваров до двамата си любими мъже – гаджето си Мирослав Боршош и ментора Бойко Борисов

В периода около скандалите н НДК Томислав Дончев намира подкрепа от медии и кръгове, приближени на бъдещия посланик в Израел и негова любовница по онова време – Румяна Бъчварова, както и рамо от БСП. Неочакваната подкрепа отляво идва като благодарност затова, че като принципал на НДК Дончев е помогнал приближената на зам.-шефката на Столетницата Деница Златева – Ия Петкова-Гурбалова, да остане в Съвета на директорите на културната институция.

Ия Петкова-Гурбалова харчи парите на Васил Божков с екскурзии по цял свят

Любопитен факт е, че Ия Петкова-Гурбалова бе пряка конкуренция на Томислав Дончев в битието си на кандидат за евродепутат през 2014 г.- тя от БСП, той от ГЕРБ.

Още по-пикантният факт е, че Гурбалова е дама с милиони в банковата сметка. Съпругът й Олег Гурбалов работи за мултимилионера в изгнание Васил Божков и участва в десетки фирми. Още през 2009-а баровецът купува 173.86 кв. м. апартамент в луксозния комплекс ЕСТЕ на Кирил Домусчиев, както и гараж от 39 кв. м. Всичко това при цена от 1180 евро на кв.м. – по-ниска от средната пазарна цена за района през 2009-а, която е над 1 865 евро, провери Narod.bg.

Макар и засега да успява да се измъкне сух от далаверата „НДК”, Томислав Дончев съзнавал, че мястото му в първите редици на ГЕРБ е застрашено заради разкритията за неговата роля в грандиозната измама. Именно по тази причина през 2016-а вицепремиерът започнал стратегически действия, които да бетонират мястото му в парламента и да разширят влиянието му.

Narod.bg: Далаверите на Томислав Дончев (ЧАСТ ПЪРВА): Любимецът на Бойко замете кражби за 3,4 млн. лв. в НДК

Narod.bg: Далаверите на Томислав Дончев (ЧАСТ ТРЕТА): Как 4,5 млн. лв. за нови камери по пътищата потънаха в габровска фирма, близка до вицепремиера

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!