Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джулието Киеза: Не трябва да сме наивни! Фактът, че коронавирусът засегна по-точно северните райони на Италия, се обяснява с достатъчно силните връзки на местните жители с Китай,

много италианци със собствени малки предприятия са живели в китайски провинции.

/Поглед.инфо/ Известният журналист от Италия Джулието Киеза е убеден, че някой иска да използва трагичната ситуация с разпространението на смъртоносна инфекция в своя полза. Сега всички хора живеят в свят, в който парите определят всичко, глобализацията следва американския модел, а това е много безпощадна система.

Например, за определени финансови кръгове фактът, че възрастните хора умират, е от полза - в края на краищата пенсионната система е много скъпа, а ако старите умрат, тогава вече няма нужда да им се плаща.

Всичко, което се случва, подтиква към мисли за хибридна война. И тя съществува - няма нужда да бъдете наивни и да го отричате. Може би всичко това е организирано именно срещу Китай. Новият щам, според мен, няма естествен произход, той е създаден в лаборатория. Нещо повече, този вирус има такива характеристики, че е трудно да го различим от другите коронавируси и учените все още не могат да овладеят ситуацията”, смята Киеза.

Според журналиста всичко, което се случва, е много тревожно и това не е просто кризисен момент, а обрат в историята. Светът чака глобален срив на пазара, подобна криза не се е случвала след Втората световна война, заключва Джулието Киеза.

Припомняме, че Италия по брой пациенти сега е на второ място в света след Китай. Експертите вече предполагат, че италианците са закъснели с около седмица с въвеждането на ограничителни мерки, свързани с пандемията. Това обяснява големия брой както болни, така и мъртви от болестта.

Първоначално заплахата беше подценена: нито правителството, нито гражданите взеха мерки за сигурност. Но сега италианците всъщност станаха „заложници на коронавируса“: властите разшириха карантинните мерки в цялата страна, като напълно забраниха всяко движение между провинциите.

Киеза каза още, че в страната има недостиг на медицински маски и апарати за механично обдишване. В същото време ситуацията в южната част на Италия е по-сложна, отколкото в северната, където медицинските заведения са повече или по-малко готови за пандемия. А на юг - абсолютно не.

Калабрия, Сицилия, Кампания, Апулия - всички тези региони са в много сериозна опасност. Следователно, решението, което беше взето от правителството, аз лично считам за разумно. Основното е да се предотврати разпространението на пандемията в южната част на страната. Затова сега в Италия всичко е блокирано, магазините са затворени, с изключение на тези за хранителни продукти, както и аптеките“, каза журналистът.

Той добави, че улиците на градовете са празни, метрото, автобусите вървят почти празни. Разбира се, можете да шофирате някъде в собствената си кола, но за това е необходимо да имате разрешение, в което да пише за какво е отишъл гражданинът някъде и след това за колко време ще се върне. Тоест, страната вече въведе контрол върху движението на хората. Разбира се, не е най-засиления, но въпреки това съществува, отбеляза Киеза.

От гледна точка на обществения ред всичко е повече или по-малко спокойно, което е дори изненадващо, ако познавате италианците. Разбира се, хората живеят в напрежение, но в същото време се опитват да останат спокойни. Най-трудното е липсата на заплати в почти 65% от населението на страната “, отбеляза журналистът.

Ако тази ситуация продължи още 15-20 дни, тогава ще се случи катастрофа - хората нямат пари, но трябва да живеят на нещо, да си купуват храна. Тази ситуация се оказа напълно непредвидена и кризата продължава да се разраства, това личи от начина, по който падат борсите.

Фактът, че коронавирусът засегна по-точно северните райони на Италия, се обяснява от Киеза с достатъчно силните връзки на местните жители с Китай, много италианци със собствени малки предприятия са живели в китайски провинции.

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

И китайците също идваха в Италия, и то не един или двама души, а хиляди.

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Поради тесните контакти с Китай, ние взехме вируса от Ухан. В рамките на 20-25 дни болестта се разпространи, но никой не ѝ обърна внимание, не бяха предприети никакви мерки и след това настъпи експлозия и се оказа, че броят на заразените вече е в хиляди. Следователно, властите предприеха ограничителни мерки. Вярно е, че резултатите от тези мерки все още не са видими “, каза Киеза.

Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса (Вирус на Китайската комунистическа партия) – ВИДЕО

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Дори насред коронавирустната епидемия комунизма не престава да преследва и изтезава: Шест практикуващи Фалун Гонг умират за един месец след изтезания в затвора Полицай дори се присмива: „Твоето страдание ми доставя удоволствие.“

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: https://pogled.info/s

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!