Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: Украинските сили напредват, и то значително!

Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Мария Атанасова, Fakti.bg

Украинците ударили Одеса със собствена зенитна ракета. Ликвидираха си търговски център

Украинските въоръжени сили са постигнали напредък в контранастъплението си в западната част на Запорожка област, предаде ДПА, като се позова на проучване на базирания във Вашингтон мозъчен тръст Институт за изследване на войната, предаде БТА.

УБИЙСТВЕНА ИСТИНА за войната в Украйна, отвъд пропагандата. Фиаското на Байдън. Защо Западът скри Зеленски. България е в ужасяваща позиция, защото...

Диляна Гайтанджиева за пропагандата, бруталната цензура, граничеща с тоталитаризъм, за войната и след нея…

В проучването на института се твърди, че украинските войски са постигнали "значителен напредък в тактическо отношение". Според снимки от района украинците са достигнали до северните покрайнини на селището Роботино в Запорожка област, което се намира на около 10 км южно от град Орехов.

Западът не може да постигне никакви успехи с контраофанзивата, както и да спре разпада си: Мажд за Критично

В проучването се говори и за засилени руски атаки край Купянск в Харковска област, която бе освободена от украинците миналата година.

След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

Британското министерство на отбраната на свой ред съобщи, че Русия изпраща още войски в Запорожието в отговор на украинския натиск. Руските сили вероятно са прехвърлили въздушнодесантни войски от Херсонска област в района около град Орехов, съобщи британското министерство в редовния си разузнавателен бюлетин.

Статия на Лавров: Инсценировката като метод на западната политика

Пренасочването отслабва позициите на Русия в близост до източния бряг на река Днепър, където руските сили все по-често са обсаждани при украински десантни атаки, отбелязва ДПА.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ: Украинските сили напредват, и то значително ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!