Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Военният министър Тагарев съобщи кога ще пратим военни в Украйна: „Русия категорично губи войната...


Новият военен министър Тодор Тагарев, снимка: БТВ

Новият военен министър Тодор Тагарев уточни кога български военни могат да бъдат пратени в Украйна. „Не подготвяме български военни да воюват в Украйна, изобщо няма такава дискусия“, каза Тагарев в интервю за БТВ. Според него обаче, ако се развият позитивно събитията за Киев, ние след време ще изпратим наши военни в Украйна, за да могат да изучат победоносните тактики на ВСУ.

Позицията на нашето правителство е много по-различна от тази на служебните кабинети, изтъкна атлантикът. По неговите думи, „докато Украйна не освободи всички окупирани територии“, няма да има сигурност за България.

„Как да се унищожи Русия“: доклад до армията на САЩ от 2019 г., който предопредели войната

„Русия категорично губи войната.

ЕК задължи социалните мрежи да имат звена за цензура във всяка държава

Губейки на фронта, те задействаха хибридните практики, което включва и парламентарно представени партии в България, които действат в изпълнение на руските интереси и разделението на българското общество“, твърди Тагарев.

Габриел: „Трябва да подкрепяме повече Украйна, за да спечелим при възстановяването й“. Както спечелихме от Ирак!

Нашите възможности по отношение предоставянето на оръжейна помощ за Украйна не са изчерпани. Очакваме конкретни документи какво точно ще ни се поиска, и какво можем да предоставим, заяви министърът на отбраната.

„Поисках още на първия ден доклад каква помощ сме предоставили на Киев. Тази помощ, която сме предоставили беше оценена по достойнство. Какво сме предоставили остава класифицирана информация.

Нашите възможности не са само материални, но също така и в подготовката на украински военнослужещи, която може да се изпълнява на наша или съюзническа територия. Беше опознавателна първата ни среща с украинската посланичка, но бяха поискани боеприпаси и въоръжения“, посочи той.

„Нямам информация да има искане от украинска страна да предоставим нашите изтребители МиГ на Киев. След създаването на „коалицията Ф-16″, Украйна изгуби интерес към нашите изтребители. Въпрос на обсъждане е дали България може да предостави изтребителите си. Ние трябва по някакъв начин да поддържаме летателната подготовка на нашия състав и да изпълняваме еър полисинг“, заяви Тагарев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Военният министър Тагарев съобщи кога ще пратим военни в Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!