Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Габриел: „Трябва да подкрепяме повече Украйна, за да спечелим при възстановяването й“. Както спечелихме от Ирак! А ...

Какво спечелихме от Ирак


ПЕЧАЛБАТА ОТ ИРАК? Петима български военни загинага при атентат срещу базата на контингента ни в Кербала в Ирак. Стоп кадър: Bulgaria on Air

„България по отношение на Украйна трябва да бъде с много ясна позиция. Ако страната ни бъде ясна в позицията си за подкрепа на украинския народ, България си дава шанс да бъде част от процесите на възстановяването на страната, което означава много възможности за ключови сектори в българската икономика, като енергетика, транспорт, строителство, земеделие, IT сектора“, заяви в интервю за БТВ Мария Габриел.

May be an image of 1 person and text that says 'лице одобрено от посолството!?'
Facebook

Тъй като водещият не я попита какво спечелихме от възстановяването на Ирак, направи го  журналистът Кърдинка Къдринова. В профила си във Фейсбук тя зададе въпроси до Габриел, които българските телевизии не смеят да задават.

„Мария Габриел-2023 досущ като Соломон Паси-2003. Преди малко в телевизионно интервю Габриел прочувствено обясни, как България спешно трябва да заеме по-проукраинска позиция, за да можело после наши фирми да се облагодетелстват от следвоенното възстановяване на Украйна.

Също като нея сега, Паси преди 20 години, насред войната на САЩ и „коалицията на желаещите“ в Ирак, пламенно агитираше по телевизията какви дивни печалби ще изкара българският бизнес от следвоенното възстановяване на арабската страна, но само ако прати там свой контингент.

Е, изпрати. И получи „печалби“ от 13 поцикновани ковчега с убити български войници. Петима – от атентата в Кербала в края на 2003-та, после още осмина загинали от „приятелски огън“ и в катастрофа на конвой. Бяха обезглавени и двама пленени в Ирак български шофьори, за които Паси отказа да преговаря (макар по същото време Берлускони да спаси с преговори две също отвлечени там италианки). Та така. Едно и също си пеят като латерни и вярват, че сме идиоти без памет и мисъл. Докога????“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Габриел: „Трябва да подкрепяме повече Украйна, за да спечелим при възстановяването й“. А какво спечелихме от Ирак?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!