Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Както се вижда комунизмът по байдъновски не пречи банките да фалират. Циркът обаче тепърва започва

Николай Бареков Буден Журналист

За CNN и Демократите не е тема, но най-големият фалит на банка в САЩ след фиаското, потресло целия свят от 2008 година ще е официално факт през следващата седмица. Над 150 милиарда долара се изпариха за 48 часа. 16-тата по големина американска банка SVB замина в небитието, оставяйки без заплати и вложения милиони американци в Силиконовата долина. Колко от голямата силиконова индустрия в Silicon ValIey и хилядите стартъпи ще фалират брутално от днес за утре и ще повлекат американската икономика от понеделник в небитието зависи веме само от намесата на Федералния резерв - Fed и американското правителство. Ще заработи ли печатницата за гущери на бързи обороти? Анализатори и инвеститори призовават банката да бъде национализирана незабавно и всички влогове и експозиции гарантирани, защото при фалит гарантирани са само влоговете до 250 хиляди щатски долара. Тепърва причините за колосалните загуби и изненадващия фалит ще стават ясни и скандалите по върховете в САЩ предстоят. Пропастта зинала от надценените крипто и цифрови активи с ниска или направо никаква добавена стойност ще поглъща като Черна дупка реалната икономика заедно със спестяванията на хората, които мародерите тип Нексо вече са превърнали в яхти, луксозни имоти и други движими активи. Идват тежки времена, казват анализаторите, за Байдъновата икономика или по-скоро за полудържавния комунизъм, който демократите практикуват с либералната доктрина и джендър наративите под ръка. Както се вижда комунизмът по байдъновски не пречи банките да фалират.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Bank of England започва да оценява влиянието на фалита на Silicon Valley Bank върху английската и европейската банкова система - засега загубите се изчисляват на около 50 милиарда. Заплашени от фалит са и хайтек мастодонти като познатите по целия свят услуги на Airbnb, чийто квартири под наем ползваха за уединени срещи и бившият бълграски премиер Кирчо Петков и спътницата му в политиката Лена.

Циркът обаче тепърва започва. Междувременно пред банкивите офиси в Силиконовата долина се вият огромни опашки от изнервени вложители, готови да атакуват фронтално касите и полицейските служители пред тях.

May be an image of 1 person and text
Facebook

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!