Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ шпионират Европа под прикритието на киберотбрана: френски генерал

Страните в Европа са изложени на риск от шпионаж от страна на САЩ, като позволяват на екипите за киберотбрана на Вашингтон да наблюдават техните мрежи. Това твърди генерал Аймерик Бонемезон, ръководител на френското командване за киберотбрана, цитиран от вестник „Монд“. Предупреждението на високопоставения френски генерал идва в момент, когато САЩ засилват киберсилите си в чужбина заради войната на Русия в Украйна, пише вестникът.

Бонемезон заяви на брифинг пред медиите, че засилената активност на американските екипи за киберотбрана в европейските мрежи „повдига въпроси“. Твърди се, че генералът е описал американските операции като „относително агресивни“ по време на изслушване при закрити врата в комисията по отбрана на Националното събрание миналия месец.

Той добави, че допускайки американски киберексперти в чувствителните си мрежи, съюзниците на Вашингтон се излагат на възможен шпионаж. Бонемезон предупреди, че американските екипи „отиват доста далеч“ по отношение на проникването в тези мрежи. „Те защитават, но присъствието им е белязано от службата им към дипломацията“, заяви френският командващ киберотбраната на страната.

Според Киберкомандването на САЩ партньорската нация може да поиска нейните екипи да разгърнат „строго отбранителни“ операции в мрежата на приемащата страна. Киберкомандването е провело 35 такива операции в 18 държави към август 2022 г., включително Естония, Литва, Черна гора, Северна Македония и Украйна.

Киберкомандванетона САЩ заяви през ноември, че е разположило най-големия си екип, за да помогне на Украйна да проследява злонамерени дейности. „Въпреки че екипът вече не е разположен в Украйна, Киберкомандването остава ангажирано и продължава да предоставя подкрепа на Украйна, други съюзници и партньорски държави, като съвместните сили на САЩ са обединени и подкрепят зоната за операции в Европа“, се казва в изявлението.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: САЩ шпионират Европа под прикритието на киберотбрана: френски генерал - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!