Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скот Ритър: Решението на Путин разруши плановете на Запада и позволи на Руската федерация да завземе стратегическата инициатива

Русия изпревари плановете на Киев за превземане на Донбас и се осмели да се конфронтира със Запада, което й позволи да завладее стратегическата инициатива, каза пенсионираният офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за китайското издание на Global Times.

„НАТО и САЩ вече не могат да бъдат наричани хулигани, срещу които никой не смее да се изправи. Русия се осмели да даде знак на Запада, че има граници на нейното търпение. Тя показа, че може да отиде много далеч в отговор на безотговорните действия на западните държави“, цитира думите на офицера РИА Новости.

Ритер отбеляза, че решението на Владимир Путин да проведе специална военна операция е шокирало западните страни, тъй като никой от тях "не е приемала Русия на сериозно".

„Сега знаем, че нито Украйна, нито Германия, нито Франция са приемали Минските споразумения на сериозно. Те използваха договореностите и протоколите като прикритие за създаването на армия на НАТО, способна да реши проблема с Донбас с военни средства. Но Русия осуети техните планове, докато Западът не вярваше, че Русия ще се реши на военна операция “, подчерта бившият военен.

По неговите думи, ръководеният от Вашингтон съюз бил уверен в неспособността на Москва да устои на колективния Запад.

„Руските военни обаче, въпреки някои грешки, допуснати в ранните етапи на конфликта, се адаптираха и руският народ реши, че настоящата ситуация не е конфронтация между Русия и Украйна, това е конфронтация между Русия и НАТО“, заключи Ритер.

През декември в интервю за германския вестник ZEIT Меркел нарече сключването на споразуменията от Минск „опит да се даде време на Украйна да стане по-силна“. По нейните думи, „на всички е било ясно“, че конфликтът е замразен и проблемът не е решен, „но това даде на Украйна безценно време“.

Франсоа Оланд, който участваше пряко в сключването на Минските споразумения през 2015 г., в края на 2022 г. потвърди думите на Меркел, че тези споразумения са били необходими, за да се даде глътка въздух на Киев и да се осигури подготовката на украинската армия за нов конфликт.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Скот Ритър: Решението на Путин разруши плановете на Запада и позволи на Руската федерация да завземе стратегическата инициатива - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!