Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Политолог: Борисов се пенсионира, ГЕРБ умира за 10 минути


ГЕРБ отива в историята в мига, в който Бойко се оттегли

Политиката у нас е битка на личности, няма как Борисов да се оттегли и ГЕРБ да просъществува повече от 10 минути. Няма човек с легитимност да поведе партията след него, коментира за „Твоят ден“ политологът Слави Василев. Подходът на ПП беше обоснован – да начертаят неоспорими приоритети.

Това са празни обороти на едно зациклило тяло – парламентът. Обстоятелствата няма да ни позволят скоро да имаме редовно правителство, каза още той.

„Кирил Петков крушира, Христо Иванов има таван, който е достигнал, Корнелия Нинова години наред се опитваше да стане премиер безуспешно, а Радев едва ли ще се впусне в изпълнителната власт. Промяна в България може да дойде или с нови личности, или с промяна в системата. Ситуацията е институционално непоносима и това ще накара партиите да се разберат, но не знам кога“, заяви той.

По думите му срещата на Радев с Ердоган е успяла да постигне споразумението за достъп до газовата инфраструктура на Турция, а това показва, че държавата работи и в аварийния режим „служебно правителство“. „Правителството на Кирил Петков е оставило калпаво наследство.

Той допусна катаклизъм с Македония, при тяхната кандидатура с ЕС интересите ни са незащитени. Единственият гарант е президента – Радев убеди европейските ни партньори, че трябва да бъдем вписани като народ в тяхната Конституция“, подчерта Василев.

Методи Андреев смята, че през 2023 г. ще има много избори и ще е динамична политическа година. „Липсата на консенсус в този парламент не бива да отчайва хората, които искат промяна. Посланието на ГЕРБ не означава, че са евроатлантици, не може да крадеш и да си евроатлантик. Фактът, че Борисов не иска да се оттегли и продължава да е ментор на ГЕРБ, запушва процесите. Той решава и все още държи властта“, посочи той.

Според него нарушен е бил договорът за природен газ, но от страна на „Газпром“. „България се беше превърнала в център на руската агентура “, смята Андреев.

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Политолог: Борисов се пенсионира, ГЕРБ умира за 10 минути - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!