Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горчиво! Леви от „Промяната“ се гушна с Георги Гергов

Честити са българските избиратели, които от няколко десетилетия получават едно и също с различна опаковка. Един от най-типичните примери за това е пловдивският олигарх Георги Гергов, който преди повече от две десетилетия декларира в интервю за вестник „Марица“, че е заклет седесар, после, докато се заиграваше и с Бойко Борисов, дърпаше конците и в БСП, а сега вече се е гушнал с Кирил Петков и Асен Василев.

Завоят е направен, след като Гергов бе изключен от БСП от бившата си приятелка Корнелия Нинова. Сега бившият шеф на свинекомплекса в село Маноле (оттам и прякорът му Свинаря на Гоце с намек за близостта му до Георги Първанов, б.ред.) цъфти покрай „Продължаваме промяната“, където е започнал ударно да имплантира свои кадри – някои от които преди това са гравитирали около столетницата. Както се казва в подобни случаи – празно няма.

На всичкото отгоре контролираният от Гергов Международен панаир в Пловдив е любимо място за партийни сбирки на Кирил, Асен и останалите. Именно в панаира те проведоха учредителното си събрание през април. Бяха наели конгресния център, за да изберат органите си на управление, без да се притесняват, че обектът е под контрола на Георги Гергов.

На 18 декември „Продължаваме промяната“ проведе и втория си национален в форум, отново в Международния панаир м в Пловдив, вече окончателно овладян от Гергов след решението на съда.

Съмненията за сближаване на лагера на Гергов и хората на Кирил Петков започнали още през август при подготовката на изборите през октомври, научи „Филтър“. Тогава от партиите регистрираха представителите си в районните избирателни комисии.

Хората на Кирил и Асен са посочили трима души за комисията в Пловдив-област. Това са Иван Кърчев, Манка Бабаджанова и Никола Коцелов.

Те не са случайни. Преди това са били на същите постове по избори, но от квотата на БСШ В Пловдив са известни с близостта си до Георги Гергов и неговото крило в столетницата. След изключването му от партията тримата спецове по избори се прехвърлят в „Продължаваме промяната“.

Всичко това се случва след учредяването на новата партия в Международния панаир в Пловдив. Под тепетата и в парламента никой не е говорил за срещи на Гергов с Петков, Василев и по-влиятелните фактори в „Продължаваме промяната“, но и никой не е отричал, че е имало такива.

„Като всеки богат човек Гергов държи на топли отношения с всички партии. Добре приет е в ГЕРБ, в ДПС, в президентството, голяма част от БСП още му симпатизира“, коментира новата ситуация запознат с политическите интриги в Пловдив.

Гергов беше изключен от БСП през януари 2021 година след дълъг конфликт с Корнелия Нинова за власт в партията.

Връзката на Гергов с бъдещите лидери на „Продължаваме промяната“ е станала още по време на първите служебни правителства през 2021 г. според запознати с отношенията им в парламента.

Тогава Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков бяха министри, назначени от президента и бяха в отлични отношения с него.

След това между тях настана раздор. Това обаче по никакъв начин не пречи на Гергов да поддържа топли отношения и с двата лагера.

Резултатите на БСП в Пловдив също говорят красноречиво за оттеглянето на червения олигарх от редиците на партията.

На редовните избори през 2021 година например Столетницата има 19 763 гласа в града и 26 101 в областта. През ноември 2021 г., когато „Продължаваме промяната“ се появява за първи път на вота, БСП пада до 10 хиляди в града и 14 хиляди в областта, показват данните на ЦИК.

За да се срине още през октомври тази година. Според социологически агенции голяма част от червените избиратели в района на Гергов са гласували за новите леви от „Промяната“.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Горчиво! „Промяната“ се гушна с Георги Гергов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!