Следвайте "Буднаера" в Телеграм

The Hill: САЩ и Европа ще претърпят историческо фиаско заради тавана на цените на руския петрол

Въвеждането на таван на цените на руския петрол ще се окаже провал за САЩ и Европа, пише Питър Доран за The Hill.

„Таванът на цената на руския петрол има всички признаци на задаващо се историческо фиаско. В момента на световния енергиен пазар практически не е останал свободен петрол. Следователно има голям риск след въвеждането на ограниченията, цените на петрола да скочат до небето“, цитира РИА Новости автора на публикацията.

Както изтъква Доран, още през лятото САЩ и техните съюзници са смятали подобен ход за елегантно решение на проблема с намаляването на доходите на Русия, но сега ситуацията се е променила в обратната посока.

„Таванът на цените от 60 долара за барел е изгоден за Русия, тъй като разходите за производство на руски петрол са между 20 и 40 долара“, добавя авторът на публикацията.

Страните от Г-7, ЕС и Австралия въвеждат горна граница от 60 долара за барел на руския морски суров петрол от 5 декември. Ценовият таван се въвежда паралелно с началото в понеделник на ембаргото на ЕС върху закупуването на руски суров петрол, транспортиран с танкери.

Президентът Владимир Путин, коментирайки идеята на Запада да ограничи цените на руските енергийни ресурси, заяви, че Русия няма да доставя нищо в чужбина, ако това противоречи на собствените й интереси. Вицепремиерът Александър Новак на свой ред посочи, че Москва няма да доставя петрол на страни, които са приели съответно таван на цената, нито за 60 долара за барел, нито на каквато и да е друга цена.

Превод: ЕС

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: The Hill: САЩ и Европа ще претърпят историческо фиаско заради тавана на цените на руския петрол - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!