Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Радев най-после пое своята отговорност за "шарлатаните" Петков/Василев

Красимир Дуков
Радев призна : назначил е двама мошеника ! По коя препоръка ? Каза "а" да каже и "в".
---

Валерия Велева

Щом сте казал "А", трябва да стигнете докрай, г-н президент!

Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора (Кирил Петков и Асен Василев). Беше ГРЕШКА, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяна. За съжаление, българите получиха лъжа. Ще надживеем тази ШАРЛАТАНИЯ" , заяви Радев

Признавам си, че не очаквах от Румен Радев да се вслуша в призива ми, който отправих към него на 28 ноември 2022 г.

Тогава, след поредната ми критична статия за лъжите и измамите на Кирил Петков и Асен Василев, се обърнах към държавния глава с думите:

Г-н Радев, вие ни натресохте Кирил Петков, вие трябва да ни спасите от него!
Вие ни казахте, че "ако България има повече министри като Кирил Петков, щеше да изглежда по-друг начин". Казахте го на 27.10.2021 г. , точно тогава, когато вече се бе саморазправил с ББР и стъпваше уверено на политическата сцена.

Казахте го и заради Вас мнозина българи повярваха, че това е новият месия. Те гласуваха за Кирил Петков, защото вярваха на Вас.
Много членове на БСП след Вашето публично покровителство над Петков, го приеха като чиста монета, като "нашето усмихнато момче".

Днес, когато виждаме, че Петков се е превърнал в опасна напаст за българската политика, Вие, г-н Президент нямате право да мълчите!
Излезте и кажете на този народ истината за Кирил Петков и за „Промяната”. Кажете я сега, преди изборите. После ще бъде късно!
Поемете своята отговорност като генерал и държавен глава!
Говорете! Отворете очите на онези, които продължават да бъдат заблудени.

Явлението „Кирил Петков” не може да бъде оставено, без да получи адекватен отпор.
Длъжник сте на българското общество, г-н Президент!
В противен случай този нов Остап Бендер ще продължи да издевателства върху политиката у нас.

И ето днес Радев отговори и за първи път пое своята вина за натрисането на "шарлатаните" Петков/Василев в българската политика: 

"Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената на своята доверчивост. Беше грешка, че изобщо дадох шанс на такива хора и допуснах да откраднат надеждите ни за промяна. Една промяна, която българите очакваха отдавна, а получиха лъжа. Но както надживяхме автократичния модел, така ще надживеем и тази шарлатания" - бяха точните и взривяващи думи на президента Румен Радев в Тирана, където той пристигна за среща на върха "ЕС - Западни Балкани". 

Да, Радев е гневен. Разбирам го!

Изправи се срещу собствения си провал!

Думите на Радев са исторически. Реакцията му - също.

За първи път държавен глава застава пред нацията и признава своя грешка, довела до съществена, негативна трансформация на българската политика. 

За това се иска мъжество. И Радев го показа! 

Явно Петков/Василев вече прескочиха онази граница, отвъд която МЪЛЧАНИЕТО са сблъсква с вътрешните устои за морал, за върховенство на закона, за държавност и за човешка принципност.

Радев прекалено дълго време мълча, допускайки стотици хиляди българи да се подлъжат по онези, които първо него са излъгали. Така негова грешка се мултиплицира, а последиците ѝ са разрушителни за демократичните устои на страната.   

Грешката на Радев костваше на България много - костваше провалени илюзии, профанизация на понятието "промяна", костваше загубата на доверие към младите, че могат да бъдат искрени и честни към държавата.  Грешката на Радев нанесе непоправими щети на българската икономика, на външната ни политика, на бизнеса и енергетиката. На държавата!   

Днес Радев направи своята първа крачка за развенчаване образа на тези ШАРЛАТАНИ. Но това не е достатъчно, за да отвоюваме държавата от ИЗМАМАТА и ИЗМАМНИЦИТЕ.

Отговорността на Радев, не свършва дотук. Напротив, сега започва. Щом е казал "А", президентът трябва да стигне докрай!
Радев трябва да обясни на българите защо се е доверил на тези хора, какво им предоставил във властта и колко ни струват лъжите им. 

И най-важният въпрос, чийто отговор чакаме - защо ги вкара във властта? За да "изчегъртат" Борисов! Да "унищожат" Нинова!  Използва ги като оръжие срещу своите политически противници.

Той, държавният глава си позволи да изправи един инжинерингов проект срещу системните партии, върху които се крепи демокрацията. Използва ги, за да взриви системата.

Тази "завера" от лятото на 2020 година претърпя провал. Но злотото е сторено!  

Инсталирането на семейно-приятелска бизнес-формация, тип НПО, на върха на държавното управление с протекцията на държавния глава нанесе непоправим удар върху демократичните устои в страната. Нахлуването на "Промяната" на политическата сцена с налагането на лъжата, агресията и аматьорщината като норма в политическото поведение доведе до драматични последствия за държавността и стабилността на системата. 

Със "силата", която той им инжектира, те не се притесниха да прекрачват и демократични норми, защото той им даде пример - заради тях наруши Конституцията и със служебните правителства в които те участваха,  им показа как не трябва да се управлява държавата - как се притискат неудобните, как се назначават лоялни некадърници, как се усвояват финансови потоци, как се настройват българи срещу българи, как се сее омраза. 

Един измислен харвардски кръг, който няма корени в обществото, но под благовидния поглед на президента, взе властта, преобръщайки цялото устройството на изпълнителната власт така, че да съсредоточи в ръцете си всички финансови потоци на държавата. Без Радев дуото Петков/Василев не можеше да направи всичко това.

И когато Кеворкян преди повече от половин година попита "кой ще понесе отговорността за този човек (Кирил)", отговорът бе само един - Радев. 

Отговорът дойде днес от самия Радев, макар и със закъснение.
Но е предвестник за сблъсък, за началото на една война, чиито искри ще поддържат високо напрежение в държавата.  

Думите на Радев от днес трябва да имат и институционални последствия. 

Ако не успеем да свалим маските на ШАРЛАТАНИТЕ, ЛЪЖАТА ще продължи да трови българската политическа система. 

Защото ШАРЛАТАНИ като харвардците българската политика не помни в последните 33 години. Не помни такава арогантност и безпардонност в измамата.

И само с общи усилия можем да се спасим от тях. 

Радев е на ход.

Не само на думи!

Вдигнатият президентски юмрук от лятото на 2020 трябва да намери истинската си мишена.

За да има опрощение за греха на Радев, трябва да има действия!

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Източник/ци: Валерия Велева: Радев най-после пое своята отговорност за "шарлатаните" Петков/Василев

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!