Киро и Лорер на прокурор: ББР работеха като заложната къща на „Продължаваме промяната”

„В момента Българската банка за развитие (ББР) работи като заложната къща на „Продължаваме промяната“. За жалост, заложниците са малките и средни предприятия. Аз дадох жълт картон на хората, които наследих. Подадох им ръка, нов един момент нещата ескалираха до криминално деяние. Аз им подписах пътния лист към прокуратурата”. Това заяви пред бТВ служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев.

„Установихме липса на качествен капацитет в ББР. Назначенията на г-н Кирил Петков, в качеството му на служебен министър на икономиката. Вкарва хора, които изглеждат добре, чисто на хартия, но хора, които нямат оперативен опит в банка за развитие. Това е една много специализирана държавна структура, която е създадена със специален закон“, заяви той.

„План А – влизат тези нови назначения, започват масова чистка. Над 50 души са притиснати или да си тръгнат сами, или да бъдат уволнени. Нулева приемственост. Следва оперативен крах. Няма план Б”, обясни Пулев. Според него банката се овладява по агресивен начин.  „Има периоди след назначението на кликата на Кирил Петков, в които банката дава по 4 кредита на месец. Над 300 000 са регистрираните малки и средни предприятия, а банката катастрофира. Има месеци и с 3 кредита. Според разчетите трябват 342 милиона за нов бизнес и  трябва да се дават по 4 на ден. Даваните суми са и доста под номинала”

Министър Пулев даде и още една стряскаща статистика – 2 милиона са били приходите от нови кредити, а са давани 22 милиона за заплати на служителите.  Според него банката е не само на загуба, тя е катастрофирала институция.

По думите му „тези самодейци тръгват да работят и ощетяват банката. Дали са били изхарчени 1 стотинка или 1 милион – това са пари на държавата”. Пулев подчерта, че назначените от него в капацитета му на министър на иновациите кадри в Надзорния съвет на банката са топ експерти и хора със сериозен професионален опит.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Източник/ци: Киро и Лорер на прокурор: ББР работеха като заложната къща на „Продължаваме промяната”

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!