Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мъск огласи документи как Туитър е укрил скандал със сина на Байдън. ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране

Новият собственик на Туитър Илон Мъск публикува на страницата си в социалната мрежа линк към публикации на журналиста Мат Тайби, на когото предостави доказателства за укриване на скандала от Туитър с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на политическото влияние на баща си за лобистки дейности.

Това се случи през 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ. Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че Туитър е предприел извънредни мерки, за да „потуши“ скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива „да започваме”, след като преди това той обеща да публикува документи за ролята на социалната мрежа в скандалът с лаптопа Хънтър Байдън.

Тайби написа в профила си, че „Туитър е предприел екстремни мерки, за да скрие тази история, като премахна връзки и публикува предупреждения, че (тази информация) може да е „несигурна“. Те дори блокираха директно съобщения и информация, като такъв инструмент е предназначен само за изключителни случаи, например по отношение на детската порнография“. И това е само един пример от много случаи, в които Туитър е възпрепятствал свободния поток на информация.

Според журналиста социалната мрежа е получила и уважила искания за преглед на съдържанието както от кампанията на Джо Байдън, така и от бившия началник на кабинета на републиканците Доналд Тръмп. В същото време, според журналиста, ръководството на социалната мрежа поддържало по-тесни контакти с демократите, отколкото с републиканците.

Все пак автентичността на информацията, предоставена от Тайби, все още не може да бъде потвърдена.

Вторият син на президента Байдън погасява данъци със заеми

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ, вестник „Ню Йорк пост” публикува поредица от материали, базирани на кореспонденция, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, открит в сервиз за ремонти на компютри в щата Делауеър. Собственикът на работилницата направил копие на твърдия му диск, което беше дадено на Руди Джулиани, личен адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. По-късно лаптопът бе конфискуван от ФБР.

Британският вестник „Дейли мейл” пише, че снимките, намерени на лаптопа, може да показват участието на Байдън-младши в престъпни дейности в областта на трафика на наркотици и проституцията.

Републиканецът Джеймс Комър от Комисията за надзор на Камарата на представителите обеща през ноември разследване на президента на САЩ Джо Байдън за това дали семейството му е участвало в международни бизнес схеми и дали американският лидер представлява риск за националната сигурност.

Според законодателя, на когото се позоваха медиите, президентския син Хънтър е влязъл в бизнес връзки по света и може да стане милионер просто като осигури достъп на заинтересовани лица до високопоставени членове на семейството си. Освен всичко друго, както бе посочил Комър, Хънтър Байдън може да е свързан с трафиканти на хора и доказателства за противоречивата дейност се съдържат в неговия лаптоп. 

Източник: NOVA TV

ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране

Следим внимателно какво става с Туитър след закупването му от Илон Мъск, подчерта Тиери Бретон

На компанията Туитър може да бъдат наложени глоби или други наказания, ако не се съобразява с разпоредбите на Европейския съюз, заяви комисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон, цитиран от ДПА.

"Абсолютно сигурно е, че ако Туитър не се съобразява с европейските разпоредби, компанията ще бъде глобена. Ако нарушенията продължат и след това, може да спрем платформата в Европа", предупреди Бретон в интервю пред германския в. "Функе" и френския в. "Уест-Франс".

"Следим внимателно какво става с Туитър след закупването му от Илон Мъск", подчерта еврокомисарят и обяви, че ще има поредна среща с милиардера преди Коледа. 

Законите за цифровия пазар и дигиталните услуги "осигуряват мощни инструменти срещу разпространението на лъжи и омраза. Туитър трябва да се съобразява с тези критерии, ако иска да продължи да оперира на европейския пазар", каза още той. 

Френският президент Еманюел Макрон се срещна вече с Мъск по време на посещението си в САЩ. След срещата държавният глава заяви, че разговорът е бил "открит и честен". "Туитър трябва да положи усилия, за да спази европейските регулации", каза още той.  

Собственикът на компанията е поел и ангажимент да премахне терористичното и екстремистко съдържание. Макрон написа в Туитър, че двамата са обсъдили инициативата, наречена "Крайстчърч Кол", като Мъск е потвърдил, че ще участва в нея.

Инициативата започна след терористичните атаки в Нова Зеландия през 2019 г. и обедини световните лидери и технологични компании, като Фейсбук, Ютуб и Гугъл, в обща борба срещу терористичното и екстремистко съдържание онлайн. 

Преди три години в новозеландския град Крайстчърч стрелец уби 51 души в две джамии. Той излъчваше атаките на живо във Фейсбук в продължение на 17 минути, преди социалната мрежа да прекъсне стрийминга.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Мъск огласи документи как Туитър е укрил скандал със сина на Байдън | Glasove.com

ЕС заплаши Туитър с глоби или спиране

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!