Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст

Един от най-известните американски вестници отново призовава американците да залагат на буболечките като основен източник на храна, като твърди, че преминаването към ядливи насекоми вместо говеждо, свинско и пилешко месо ще бъде полезно за околната среда.

Яденето на насекоми вместо месо от добитък ще "облекчи околната среда", пише в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". Отглежданите във ферми насекоми също така дават по-ефективни протеини, твърди вестникът. Например щурците са 12 пъти по-ефективни от кравите при превръщането на фуража в хранително тегло.

Статията от неделя е последната от дългия ред усилия на Post и други медии да убедят американците и потребителите на Запад да ядат насекоми. Бързо търсене в Google показва, че вестник Washington Post многократно е засягал темата поне от 2013 г. насам, като е публикувал статии със заглавия като "Защо буболечките трябва да са по-голяма част от човешката хранителна верига" и "Защо можете, трябва и вероятно ще ядете буболечки". Заглавието на статията от 2019 г. беше въпрос: "Бихте ли яли насекоми, за да спасите планетата?

Изданието твърди, че 2 милиарда души, или около една четвърт от световното население, вече се хранят с буболечки. Той цитира доклад, в който се прогнозира, че до 2030 г. годишните приходи на индустрията за ядливи насекоми ще нараснат до 9,6 милиарда долара. "Потребителите вече могат да намерят храни като солени мравки в Amazon и протеинови барове с прах от щурци в швейцарските магазини за хранителни стоки. През последните години в медиите се появиха многобройни материали, възхваляващи достойнствата на храненето с насекоми."

The Post е една от водещите медии, популяризиращи буболечките като храна за хората. Вестникът е собственост на основателя на Amazon, милиардера Джеф Безос, за когото се твърди, че е любител на насекомите. Безос има връзки и със Световния икономически форум, който многократно е изтъквал яденето на буболечки като начин за намаляване на изменението на климата.

Целта е храненето с буболечки да стане "нова норма", което изисква от американците да преодолеят притеснението си от хлебарките и други шесткраки източници на храна. "Наблюдението на другите също може да помогне за преодоляване на бариерите", пише Post, като добавя, че "съпротивата срещу яденето на насекоми може да бъде силна" Едно от възможните решения може да бъде използването на известни личности, които да рекламират ядливи буболечки, пише вестникът.

Онлайн критиците се възпротивиха на идеята.  Много наблюдатели предложиха служителите на Post да поемат инициативата, като сами ядат буболечки.

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Яденето на буболечки трябва да бъде "новата норма": Вашингтон Поуст | | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!