Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Макрон към Байдън: Не желая да станем пазар за американската продукция

"Не желая да станем пазар за американската продукция, тъй като имам точно същата продукция като вас. Имам средна класа, (която трябва) да работи, и хора, които трябва да си намерят работа", заяви френският президент.

През първия ден от държавното си посещение в САЩ Еманюел Макрон изрази вчера съжаление по повод "суперагресивните" мерки в подкрепа на американската индустрия, взети от държавния глава Джо Байдън – масивни целеви субсидии, предвидени в икономически и социален закон, наречен Inflation Reduction Act (Закон за намаляване на инфлацията/ IRA). Френският президент предупреди във Вашингтон, че тези мерки могат "да фрагментират Запада", предаде Франс прес.

"Не желая да станем пазар за американската продукция, тъй като имам точно същата продукция като вас. Имам средна класа, (която трябва) да работи, и хора, които трябва да си намерят работа. И последиците от IRA са, че вие може би ще си уредите проблема, но ще изострите моя. Много съжалявам, че съм толкова директен", заяви Макрон.

Френският лидер изтъкна, че съюзът на страната му със САЩ е "по-силен отвсякога", но предупреди, че има риск "Европа и Франция да станат нещо като уравновесяваща променлива" в съперничеството между САЩ и Китай. Той заяви, че "не вярва нито за секунда" САЩ рязко да променят политиката си, но призова за по-добра синхронизация между САЩ и Европа.

Говорителката на Байдън Карин Жан-Пиер повтори позицията на Вашингтон, според която законът създава "значителни възможности за европейските предприятия и за европейската енергийна сигурност. Това не е игра с нулева сума".

Източник: БТА

Стана в Китай, сега става в САЩ, а от там и по целия свят?

Генерал Майк Флин: Америка е превзета от комунисти

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

„Комунизмът е проникнал в Америка и в целия свят“, предупреждава бивш затворник на съвестта

Путин: Днешните западни страни ми напомнят за болшевиките

Путин за културата на „събуждане“ - казва, че страната му я е преживяла и това е довело до десетилетия на тирания

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Фотоархив на комунистическите зверства

Възможно ли е изкореняването на комунизма, социализма и марксизма в Америка

Източник/ци: Макрон към Байдън: Не желая да станем пазар за американската продукция – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!