Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цирк: Бойко се похвали, че постоял прав в трона на византийските императори в патриаршеския храм в Истанбул (ВИДЕО)

Бившият министър-председател на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов постоя прав в трона на византийските императори в патриаршеския храм в Истанбул. Такава чест не е оказвана на нито един български комунистически държавник досега. 

Бойко Борисов - един от най-младите комунисти в България (член на БКП още на 18-годишна възраст), комсомолски секретар и член на БКП, майор от УБО, отгледан от полковник от МВР, напуснал системата на МВР в зората на 90-те години, за да остане партиец

Вселенският патриарх Вартоломей I възглави вечерното богослужение, с което започна отбелязването на литургичните тържества в чест на Св. Апостол Андрей Първозвани. 

"Това е Тронният празник на Великата Христова Църква на Константинопол - Истанбул. Богослужението се проведе в древния патриаршески катедрален храм "Св. вмчк. Георги Победоносец", написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

"За мен беше огромна чест, че Негово Всесветейшество Вартоломей, който стои на Трона на Св. Андрей, определи срещу него да застана на най-високото място в Православната църква - на Трона на някогашните императори на Източната Римска (Византийска) империя - точно аз. Тази чест ми беше оказана от патриарх Вартоломей I заради работата ми в името на Православието", посочи Бойко Борисов. 

От името на ГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов за вечерното богослужение, посветено в чест на първия Апостол - Св. Андрей, основател на Христовата Църква в днешен Истанбул, поднесе в дар на Вселенския Патриарх Вартоломей I патриаршески жезъл, който да стои в Патриаршията на Града на Божията Майка - Св. Дева Мария. 

Жезълът е в чест на дадения от Негово Всесветейшество каноничен Томос за автокефалия на Православната църква на Украйна, която Църква е единствена духовна опора на жертвите на кремълската война срещу православните украински събратя. 

"За мен беше Божия благословия, голяма чест и невероятна духовна радост в навечерието на Андреевден да посетя българската църква “Свети Стефан” в Истанбул. Преди 4 години, на 8 януари 2018 г., заедно с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган заедно открихме възстановения уникален български храм край брега на Златния рог, известен като Желязната църква".

След молебена в храма Високопреподобният архимандрит Харалампий - духовен ръководител на православните българи в Града на Босфора ми подари отломък от един от камъните, с които е бил измъчван и страдалчески убит св. Стефан. Дарът е поднесен на българската църква “Св. Стефан” в Истанбул от Йерусалимската Патриаршия с нарочен Акт. Затова днес тази свещена каменна реликва ми беше предадена в присъствието на Екзарха на Йерусалимския Патриарх Теофил III. Аз от своя страна ще го подаря на новостроящия се православен храм “Св. Стефан” в Южния парк в София", отбеляза Борисов.

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 1)

Древни мъдрости: Правилният начин за боравене с пари (част 2)

Струва ли си да сме добри?

Как Фалун Дафа превръща бандит в честен човек

Източник/ци: Борисов седна в трона на византийските императори в патриаршеския храм в Истанбул (ВИДЕО)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!